XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man bakar med rismalt

Rismalt är en flytande sötningsmedel gjord av kokt, jäst brunt ris. Du kan baka med det precis som du skulle andra flytande sötningsmedel, men det är inte nödvändigtvis en ett-till-ett byte. Skålen smak och konsistens kommer att påverkas; den slutliga produkten kommer att ha en skarpare struktur och eventuellt smaka lite annorlunda om du byter ut ett sötningsmedel med en distinkt smak, såsom lönnsirap. Men ändå, om du försöker att ersätta en annan sötningsmedel i ett recept, kan rismalt arbete. Det kan ta några försök att hitta den exakta kombinationen du vill dock, så avsätta tid för att göra några partier av receptet i fråga.

Byta en flytande sötningsmedel

Steg 1

Mät ut och använda samma mängd rismalt som du skulle ha mätt med andra sötningsmedel. Till exempel, om ett recept efterlyser 1/2 kopp honung, mäta upp halv kopp rismalt och blanda den i receptet som om du använde honung.

Steg 2

Förbered och baka resten av receptet som vanligt. Prov av den färdiga produkten och notera något du inte gillar om skålen fukthalt, smak, konsistens och övergripande sötma.

steg 3

Förbered ytterligare partier av receptet med mindre justeringar baserat på vad du observerade i steg 2. Om receptet verkar inte så söt som du vill, lägga till mer ris sirap men minska annan vätska med samma belopp. Om smaken påverkas, lägga till ett par droppar smaksatt extrakt om det finns. Om en sats visar sig vara alltför torr, mer ris sirap eller en kombination av mer sirap och mer av en annan vätska i receptet finns möjligheter, beroende på hur söt du vill att den slutliga produkten att vara.

Byta en Solid sötningsmedel

Steg 1

Ersätta en fast sötningsmedel, som strösocker, med rismalt och lägga till en extra 1/4 kopp rismalt per 1 kopp ursprungliga sötningsmedel. Till exempel, om du ersätter 1/2 dl socker, använd halv kopp och 1/8 kopp rismalt.

Steg 2

Minska en annan vätska i receptet för att kompensera för den extra vätska från brunt ris sirap. Till exempel, om du har lagt 1/8 kopp sirap, minska annan vätska med 1/8 kopp.

steg 3

Lägg 1/4 till 1/2 tsk. bakpulver till receptet per 1 kopp rismalt.

steg 4

Förbereda resten av receptet som vanligt och göra ett smaktest.

steg 5

Förbered andra partier med lite mer eller lite mindre sirap eller bakpulver för att hitta den rätta balansen, eller justera smaker med utdrag om det behövs.

varningar

  • Familjen Lundberg Farms varnar för att rismalt kan löpa och bli mögligt. Använd inte det om du ser någon form av mögel.

tips

  • Rismalt gör bakverk krispigare. Nya säsonger Market råder kombinera rismalt med en annan sötningsmedel, som lönnsirap, för mjuka bakverk såsom kakor.

Saker du behöver

  • Mätning koppar och tesked
  • smakextrakt
  • Bakpulver