XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

"March Madness" hänvisar till NCAA Division I män basket turnering, hålls varje år i mars för att bestämma den nationella mästare. Av mer än 300 Division I college lag, 65 tävlar i tre helgen turnering historiskt känd för sina överraskningar och dramatiska finish.

automatiska Bud

Alla 31 Division I konferenser skicka en skola till turneringen. Ivy League sänder sin första plats laget till turneringen. Alla andra har en säsongen konferens turnering där vinnaren får den automatiska budet.

At-stora anbud

De återstående 34 skolor för turneringen väljs av en urvalskommitté. Detta är en subjektiv process som involverar flera faktorer, bland annat win-förlust poster, styrka schema och hur väl en lag presterade sent på säsongen.

Placering

De 65 lag placeras i fyra regionala fästen av 16 lag, para ihop de bästa fröna mot de lägre (1 vs 16, 2 vs 15, 3 vs. 14 och så vidare). I en region, den 64: e och 65: e lag möts i ett tidigare spel för att avgöra vem som får 16 frö i regionen.

Eliminering

Alla turneringsspel är cupturnering, och det finns två elimineringsomgångar per helg. Efter den första helgen, är de 65 lag minskas till 16 (fyra i varje regional). Dessa lag gå vidare till "Sweet 16" helg, som bestämmer mästare i varje region.

Fyra sista

De fyra regionala mästarna gå vidare till Final Four, som äger rum på den tredje och sista helgen i turneringen. De fyra reduceras till två på lördag, då mästerskapsmatchen spelas två dagar senare.