XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Aktiviteter för att göra med pensionärer

Personer över 65 klassas som pensionärer i USA Pensionärer har ett brett utbud av livserfarenheter, intressen och förmåga att bidra till samhället. Beroende på deras ålder och hälsa, pensionärer du vet kan leva på egen hand, med andra, eller i ett center eller vårdhem. Det finns många aktiviteter som du kan göra med seniorer, såsom berättelser, kort, dagsutflykter eller volontärarbete.

Story Telling

Vid många av de ledande centra, berättelse grupper finns för att ge pensionärer en utlopp för sina berättelser och en chans att ställföreträdande erfarenhet andras äventyr. Pasadena Senior Center, till exempel, är värd en berättande grupp en gång per vecka för att berätta och lyssna till verkliga och fiktiva berättelser. Denna ledande centrum har också ett bibliotek för sina invånare.

Om en pensionär du har i åtanke inte har tillgång till en grupp som denna, starta eget. Starta en bokklubb är ett bra sätt för äldre vuxna att umgås samtidigt hålla sina sinnen skarpa och öppen för nya idéer och åsikter.

Förutom att hjälpa sina sinnen håller skärpan, är aktiviteten att läsa och diskutera berättelser också särskilt bra för äldre, eftersom det inte kräver någon ansträngande fysisk aktivitet. Du kan sitta eller ens ligga ner medan du läser eller prata med andra. Dessutom har äldre haft så många upplevelser som du kan hyste och positivt överraskad att lära sig några av deras berättelser. Ta med en bandspelare eller har ditt höga familjemedlem eller vän skriva ner dessa berättelser för dig.

Kortspel

Många pensionärer njuta av att spela en myriad av kortspel de har lärt sig genom tiderna. Dessa spel är också fördelaktigt för äldre eftersom de ger dem mental skärpa tillsammans med sällskap och en social atmosfär. Bridge är populärt med äldre vuxna; så är rummy, euchre och hjärtan. Om du inte vet något kortspel, be pensionärer du spenderar tid med att undervisa en av sina favoriter så att du kan komma in på spelet också.

Liksom berättelser, kort är ofta ett bra sätt att fördriva tiden, eftersom de inte kräver mycket rörlighet.

dagsutflykter

För seniorer som har rörligheten för att få ut, kan dagsutflykter vara ett bra alternativ. Utflykter till museer eller föreställningar är ofta organiserade av ledande grupper, säger Oneill Senior Center. Du kan också ta initiativ till att organisera en egen dagsutflykt.

Platser som museer kan vara mycket tillmötesgående till seniorer, och ofta erbjuder rullstolar, handikappade parkeringsplatser och pensionärer rabatter. På samma sätt är teaterföreställningar vanligtvis tillmötesgående och, som museer, är säkra platser för äldre att tillbringa tid. Kolla in en ny show, en konsert eller en utställning, och ringa i förväg för att planera din resa så att senior känns bekväm.

Volontär

Många pensionärer är fortfarande ganska mobil och skarpsinnig. Även om de kan pensioneras, vill de fortfarande vill ha ett regelbundet schema och en meningsfull jobb. Många viktiga platser drivs med hjälp av talanger ledande frivilliga. Flera soppkök, teatrar och museer skulle inte köra så bra som de gör utan dessa frivilliga. Enligt SeniorCorps.gov, statliga program ansluter också pensionärer med viktiga volontärmöjligheter.

Senior Corps har två huvudprogram. Foster morförälder Programmet ansluter barn utan morföräldrar med seniorer som vill vara en positiv del av ett barns liv. Senior Companion program samlar en arbetsföra pensionär med en som behöver hjälp med dag-till-dag aktiviteter.