XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur identifiera ryggmärgsbråck occulta Komplikationer


Ryggmärgsbråck occulta är en benig missbildning i ryggraden som drabbar 5-10 procent av den totala populationen. Denna avvikelse kan endast ses med röntgen. Nerver vanligen arbetar med denna sjukdom. Skolios och kyfos är de vanligaste ortopediska komplikationer i samband med ryggmärgsbråck occulta. Ytterligare komplikationer som kan uppstå till följd av ryggmärgsbråck inkluderar förlamning, hydrocefalus och tarm och urinblåsan problem. Diagnostisera dessa förhållanden kräver att en läkare noga följa vården av ryggmärgsbråck patienten.

Instruktioner

Hur identifiera ryggmärgsbråck occulta Komplikationer

1 Kontrollera om skolios, en av de vanligaste komplikationerna associerade med ryggmärgsbråck occulta. Har personen böja sig framåt och dingla sina armar med fötterna ihop och knäna raka. En normal ryggrad kommer vara rak, medan en ryggrad med skolios kommer kurva.

2 Kontrollera kyfos, ett tillstånd där ryggraden är böjd, tvingar personen att stå med en böjd rygg. Be personen att stå upp rakt med axlarna bakåt och huvudet upp. Om personen inte kan göra det, kan den enskilde lider av kyfos.

3 Fråga om personen har haft huvudvärk, kräkningar, illamående eller sömnighet. Dessa är alla symptom av hydrocefalus, en komplikation av spina bifida som resulterar i en onormal ackumulering av cerebrospinal vätska runt hjärnan och i hjärnskålen.

4 Fråga om tarm och urinblåsan problem. Förstoppning, diarré och urinträngningar alla kan vara komplikationer av ryggmärgsbråck.

5 Kontakta läkare om någon av de symtom som nämns i föregående steg är närvarande. En läkare kommer att kunna ge provning och en säker diagnos.