XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Lever Cleanse Detox Program

Världen omkring dig kan utmana din lever. Trots att kroppen producerar ständigt giftiga föreningar bara från produktion av energi och nedbrytningen av mat, kan din giftiga last öka avsevärt på grund av föroreningar, syntetiska tillsatser, rester av bekämpningsmedel och alkohol. Xandria Williams, en naturläkemedel läkare och författare till "Lever Detox Plan," tror att genomgå ett sådant protokoll förbättrar hälsan i levern och ger bättre hälsa och vitalitet. Rådgör med din läkare innan man vidtar en lever rengöra.

Fungera

Syftet med de flesta lever renar och detoxes kretsar kring eliminering av toxiner som lagras i kroppen. Röjning av sådana toxiner kan förbättra energiproduktionen, hormonbalans och matsmältningen, säger Christopher Hobbs, en mästare herbalist som har skrivit en bok om lever avgiftning, "Natural terapi för din lever." Hobbs förklarar att levern fungerar bättre när bördan av toxiner har framgångsrikt minskat.

metoder

De flesta detox protokoll innebär en minskning av födointag att uppmuntra kroppen att spendera sin energi på eliminering av lagrade toxiner i stället fördelningen av konsumeras mat. Williams rapporterar hur clearance av giftiga föreningar från kroppen sker som en tvåstegsprocess; initialt, kroppens celler frigöra lagrade toxiner i blodet, då levern tar över för att kemiskt omvandla dem för att göra dem lätta att eliminera från kroppen helt och hållet. Denna process innebär en hög belastning på levern; vissa livsmedel kan hjälpa till att lindra denna stam.

användbara Foods

Många experter rekommenderar speciella kombinationer för att underlätta avslutandet av gifter frigörs från cellerna. Williams pekar på citroner och limefrukter som särskilt användbara livsmedel; båda innehåller höga koncentrationer av citronsyra, en effektiv kelator av tungmetaller som bly och kvicksilver. Kryddor som ingefära och gurkmeja kan ge en kraftfull antioxidant åtgärder som hjälper levern att slutföra den första fasen av avgiftning. Hon förklarar också hur mariatistel skyddar leverceller från skada under de kemiska processer som sker i detta organ och ökar hastigheten med vilken dess celler regenerera.

Livsmedel ska undvikas

Avgiftning förfaranden kan misslyckas om levern och kroppen förblir överbelastas av en kontinuerlig angrepp av svåra att hantera livsmedel. Patrick Holford, en nutritionist och grundare av Institutet för optimal hälsa, rekommenderar fullständigt avlägsnande av vete, mejeriprodukter, mjölk, alkohol och transfetter under någon detox-program. Detta bör underlätta både matsmältningen och minska belastningen på levern.

regelbundenhet

Utövare är inte alltid överens om nödvändigheten av levern renar, eller hur ofta du bör göra ett sådant förfarande. Anser dock Holford att genomföra en lever detox gång varje år utgör ett klokt drag att ta hand om denna upptagen organ.