XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Som primärfiltret i kroppen, förhindrar att levertoxicitet och avfall från att komma in blodet. Tänker på levern som en svamp, kan du lätt föreställa sig hur det skulle växa smutsigare tiden, vilket kräver en del underhåll för att återställa optimal funktion. Det finns några åtgärder du kan vidta för att ta vissa stress bort av denna vitala organ.

Lever

Levern ligger nedanför bröstkorgen i den övre delen av buken, väger ca 3 1/2 pund. Levern utför många uppgifter, inklusive syntes proteiner, lagra kolhydrater, som producerar galla för att underlätta fett matsmältning och utför grossist eliminering av farligt avfall som skapas av kroppen. Levern är också ansvarig för "avgiftning" kroppen genom att ta bort droger och alkohol från systemet.

Lever Detox Teori

Enligt Dr Sandra Cabot, författare till "The lever rensning kost," engagera sig i en specifik diet syftar till att förbättra lever hälsa kan förlänga ditt liv och hjälpa dig att gå ner i vikt. Det bästa sättet att avgifta levern är att avlägsna konsumtionen av så många stressiga ämnen som du kan. Genom att ta del av den vanliga arbetsbördan bort av levern, kan du synes förlänga dess livslängd.

Leverdietförslag

Även om en lever rensning kost, undvika att konsumera livsmedel och drycker som placerar den största belastningen på levern. Detta inkluderar stekt mat, alkohol, socker, bearbetade livsmedel, stora mängder rött kött och koffein. Fokusera din måltid intag runt färska grönsaker och frukt, fullkornsprodukter och små mängder av magert protein - kyckling, kalkon och fisk.

Katalogisering dina ansträngningar

Bantning experter på diet.lovetoknow.com rekommendera att hålla en mat dagbok samtidigt på din lever rensning plan. I denna tidskrift, registrera livsmedel som äts, tidpunkten för konsumtion och din totala känslor. Med tiden kan detta ge en värdefull resurs som du kommer att kunna dra korrelationer mellan vissa livsmedel och situationer som är specifika för din egen kropp kemi. Detta kan hjälpa dig mer effektivt skräddarsy en diet till dina egna behov.

överväganden

Om du inte är ute efter att gå ner i vikt utan endast vill ta bort stress från levern, bör flera veckor på en lever rensning planen vara tillräcklig. Men när du slutar planen, inte avstå från alla de hälsosamma vanor du har lärt under din tid på diet. Sträva efter att justera din vanliga kost mot överensstämmelse med lever friska hyresgäster i planen.