XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Som män blir äldre, de måste vara mer bekymrade över deras prostata ökar i storlek, vilket kan leda till minskad urinflödet och cancer. Genom prostata screening, kan du avgöra om det finns något onormalt med den maskulina körtel finns framför ändtarmen och under urinblåsan. En sådan screening är det antigen (PSA) -test prostataspecifikt. PSA är protein skapas huvudsakligen av prostataceller, och PSA-testet bedömer mängden protein i blodet.

Instruktioner

Procedur

1 Ta ett blodprov tas. Din blodprov kommer att skickas till ett laboratorium för att bestämma mängden PSA i blodet. Träffa din läkare att tolka din PSA poäng.

2 Tänk på att dina resultat kommer att ges i nanogram per milliliter (ng / ml). Ju lägre poäng, desto mindre troligt är det att du har prostatacancer.

3 Hoppas din PSA-nivån är lägre än 4 NGL / ml, vilket anses vara en "normal" nivå, enligt John Hopkins Prostate Bulletin. Om testet kommer tillbaka mellan 4 och 10 ng / ml, är ditt resultat anses gränsfall, och du har en 20 till 30 procents chans att ha prostatacancer.

4 förstå att högre din PSA testresultat är, desto större är risken för att ha prostatacancer. Om resultatet faller mellan 10 och 20 ng / ml, har du 50 till 75 procent chans att få prostatacancer, enligt John Hopkins Prostate Bulletin. Om dina resultat är högre än 20 ng / ml, det finns en 90 procents chans att du kommer att få diagnosen prostatacancer.

5 Ha en biopsi gjort om du har en hög PSA-nivån, över 10 ng / ml. Prover av din prostatavävnad kommer att tas och sedan undersöks i mikroskop för att se om det är cancer.

Tips

  • Om du har en hög PSA-nivån, inte automatiskt betyda det du har cancer. Din PSA-nivån kan påverkas av vissa aspekter, inklusive ålder, ras och prostata infektion. Om du har utlösning inom två dagar innan de genomgick ett PSA-test, kan det också leda till en hög nivå.
  • Problemet Prostate webbplats rekommenderar att om du är en manlig äldre än 45, eller om prostatacancer körs i din familj, bör du ha ett PSA-test görs varje år.