XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Justera din kost kan hjälpa dig att undvika gikt smärta och medicinering. Gikt attacker uppstår när urinsyra i blodet kristalliserar i lederna. Detta händer när urinsyranivån i blodet blir för hög antingen på grund av din kropp inte kan bli av med det genom urin eller du konsumerar mat för höga i puriner, som i allmänhet är livsmedel som innehåller mycket protein. Din kost kan bidra till att justera puriner så att mindre urinsyra former i ditt system.

Gör den låg Purin

Välj låg purin mat att äta så mycket som möjligt. Till exempel, begränsa kött, fisk och fågel och i stället dra mer av din protein från låg purin livsmedel såsom ägg, tofu och magra mejeriprodukter. Andra hög purin livsmedel inkluderar öl, alkoholhaltiga drycker, ansjovis, sill, jäst, orgel kött, baljväxter, såser, svamp, spenat, sparris och blomkål.

Drick mer vätska

Begränsa din alkoholkonsumtion, särskilt öl. Dock bör du öka ditt totala vätskeintag så mycket som möjligt. Ju mer du dricker, desto mer kommer du att urinera och mer urinsyra du kommer att eliminera, även om det är bara en liten bit varje gång.

Grönsaker och frukt

Som med alla hälsosam kost, frukt och grönsaker spelar en roll. Gröna bladgrönsaker (sallad, kål, broccoli) rekommenderas för gikt drabbade. Andra grönsaker som kan hjälpa till att hålla bort gikt attacker inkluderar morötter, rödbetor, gurka och sträng bönor. Äpplen, bananer och vindruvor är frukter som hjälper dig att hålla dina urinsyranivåer låg.

Jordgubbar och körsbär

Jordgubbar och körsbär kommer att hjälpa dig att undvika att få en gikt attack. Jordgubbar neutraliserar urinsyra och körsbär hjälpa till att sänka urinsyra nivåer. Frukterna ger också värdefulla vitaminer och mineraler som hjälper dig att upprätthålla god hälsa.