XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man ställer in Texas Rag Decoys för en kanadensisk gås


Ringa i höga flygande gäss över vidder av öppna prairie kräver ofta stora spreadarna lockbeten. Texas rag decoy består av en vind socka monterad på en stav, med en gjuten gås huvud fast på toppen. De är ett billigt sätt att ställa ut hundratals lockbete som visas verkliga från himlen. Snö gäss sprider kräva 300 till 400 rag lockbete; emellertid kan Kanada gäss dras in med så få som 3-4 dussin trasor. Vind strumpa trasor finns i färger som matchar Kanada, snö och blå gäss.

Instruktioner

1 Ställ upp lockbete framför eller runt blinda. Välj platsen för blinda först, sedan bygga spridningen runt det. Persienner kan döljas i borste eller högt ogräs, eller kista persienner kan sättas i marken i öppna fält.

2 Placera lockbete i grupper om sju till tio att likna familjeenheter gäss som håller ihop. String lockbete fem till sex fot isär och inte gäng gruppen tätt. Gör gruppen liknar gäss naturligt utfodring.

3 Skjut insatsen med trasa på den i marken och sedan lägga huvudet på upprätt insats. Rikta huvudet i olika riktningar för att göra lockbete ser mer naturligt. Använd en blandning av huvuden, några upprätt som indikator gäss och andra ner, liknar gäss som utfodring.

4 Scatter hela spridningen av alla lockbete över ett område 75 kilometer lång och 15 till 20 yards bred, om det finns mer än 100 lockbete. Håll familjegrupper separerade med 20 till 30 fot av öppna fält. Den totala längden och bredden på fullständig spridning bör vara mindre om bara några tiotal lockbeten används.

5 Lämna en 30- till 40-fots cirkel utan lockbete som är 20 till 30 yards ut från framsidan av blinda. Detta ger inkommande gäss en plats att landa, eftersom de inte vill att landa på gässen redan på marken. De kommer att landa på öppningen inom skjutbanan.

6 Använd en gås uppmaning att gäss i nära blinda när de upptäcka lockbete och röra sig mot spridningen. De lockbete fånga deras uppmärksamhet, men ett samtal behövs för att föra dem resten av vägen och övertyga gäss att spridningen består av riktiga gäss.

Tips

  • Antalet rag vettar används på ett uppslag är upp till jägaren. För kanadensiska gäss, skulle 125 rag lockbete vara tillräckligt för en stor spridning; 30-40 för en liten spridning.
  • Lägg ett par skal eller fylliga kanadagås lockbete till spridningen för att ge det en mer realistiskt utseende.
  • På privat mark, kan rag lockbeten anges före jakt och lämnas på plats under hela säsongen, snarare än att fastställa dem och ta upp dem på varje jaktresa.
  • Placera inte rag lockbete i vattnet. Rag lockbeten är avsedda att användas i öppna, torra områden där vinden strumpan kroppen kan fyllas med luft och expandera kroppen av lockbete. Om kroppen blir våt, kommer det floppen ner och inte fylla ut.