XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man ska äta efter att få Gallblåsan Bort


Få din gallblåsan bort kan leda till stora förändringar i din livsstil. Många av de livsmedel som du ofta åt kan orsaka smärta eller obehag efter operationen. Detta beror på att kroppen inte kan behandla vissa livsmedel mycket bra i början, vilket kan leda till ett antal problem med matsmältningen medan kroppen försöker anpassa sig. Genom att använda sunt förnuft, bör du kunna minimera dessa episoder och hålla mag-tarmkanalen i balans medan den anpassar sig till att fungera utan gallblåsan.

Instruktioner

1 Inse att vissa gallblåsan problem ursprungligen förvärras av kost rik på livsmedel som kastar av saldot av galla själv. Medan kroppen anpassar sig till att fungera utan gallblåsan, är det ännu viktigare att du undviker dessa livsmedel.

2 Undvik mat som har en hög fetthalt eller syrahalt. Tills din kropp har haft tid att läka och justera, hålla sig borta från rött kött, fläsk, smör, stekt mat, mejeriprodukter och ägg. När det gäller drycker, hålla sig borta från fruktjuice (bortsett från druvor och äpple) och alla koffeinhaltiga, alkoholist eller kolsyrad dryck. Även koffeinfria kaffe och te bör undvikas.

3 Inkludera livsmedel i kosten som främjar god hälsa din galla och matsmältningssystemet i allmänhet. Fiberkällor såsom sallad och korn är underbart, som är vitaminrika frukter och grönsaker som rödbetor, tomater, gurka, avokado, vindruvor och morötter. Öka dina nivåer av fiber långsamt. Livsmedel som innehåller mycket omega-3 fettsyror, såsom lin-fröolja och lax är också fördelaktigt i små mängder.

4 Hoppas att du är en av de 60 procent av människor som inte har några ytterligare problem när de är färdiga med helande från gallblåsan bort. De övriga 40 procent kan uppleva några uppsvälldhet, gas eller obehag i veckor, månader eller ännu längre efter läkning när de äter mat som liknar de som nämnts ovan. Ge dig själv minst två till fyra veckor efter den tidpunkt då alla fysiska tecken på operationen har läkt innan du försöker att återinföra dessa livsmedel i din kost, och gör det i ytterst små mängder i början.

5 äta mindre måltider genom hela dagen med jämna mellanrum kan hjälpa kroppen att reglera galla produktion.

Tips

  • Om du åt en kost rik på problemet livsmedel innan gallblåsan operation, anstränga sig för att undvika att gå tillbaka till dessa ytterligheter. I överskott, kan dessa livsmedel fortfarande orsaka andra matsmältningsproblem.
  • Kontakta omedelbart din läkare om du upplever någon onormal smärta eller andra problem att tillfriskna från gallblåsan bort.