XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Lår Hurts Efter sparka en boll

Om ditt lår ont efter sparka en boll, kan du lider av en ansträngd ljumske muskel eller en quadriceps stam. En ljumske stam känns i inre lår, medan en quadriceps stam kommer att märkas på framsidan av låret. En riktig uppvärmning och nedkylning kan bidra till att förebygga lår skador relaterade till fotboll och andra sporter. Om smärtan fortsätter långt efter att du är klar sparkar och efter att du har vilat benet, kan du behöva se en läkare för att avgöra om din skada eller tillstånd kräver behandling.

ljumske Stam

Adductor longus är muskler i låret, även känd som ljumsken, och deras huvudsakliga uppgift är att dra benet uppåt, som i den verksamhet som avses i sparka en boll. Om du anstränga adduktorer medan sparka en boll, kan du känna en skarp smärta på insidan av låren, vilket indikerar en möjlig reva i musklerna där de ansluter till senor. Smärta som kommer på gradvis i ljumsken kan vara ett tecken på kronisk adductor stam, och sparka en boll och löpning kan helt enkelt försvårande en långvarig skada.

quadriceps Stam

Quadriceps består av fyra muskler i framsidan av låret, och även om de är bland de största och starkaste muskler i kroppen, är de fortfarande sårbara för idrottsskador. Bara sparka en boll med en förkortad steg eller över travar när man spelar sport kan anstränga eller riva quadriceps. Quadriceps skador som kompliceras av muskelspänningar i ryggen eller höfter kan ta längre tid att läka.

Förebyggande

Innan du spelar en sport som gäller att sparka en boll, oavsett om det är fotboll eller amerikansk fotboll eller ens kickball, bör du sträcka på benmuskler och värma upp med lite ljus jogging. Stretching efter du spelar kan också hjälpa till att hålla dina muskler från skärpning. Var uppmärksam på hur dina muskler känner under och efter sparka igång. Om du ofta känner ont, kan du utveckla kronisk muskelbristning i låren, som bör utvärderas med en MRI. Få någon skada utcheckad förr snarare än senare, för att förhindra ytterligare skador och obehag.

Behandling

Initial behandling för alla lår stammar innebär vila och is. Om smärtan avtar med den konservativa behandling, kan du börja gå eller jogga lätt att testa hur musklerna reagerar. Om muskelspänningar är faktiskt mer allvarliga muskel tårar och smärtan inte förbättras med vila, kan operation krävas för att reparera trasiga muskler och senor.