XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur att rengöra en 0,22 Gun


En pistol såsom 0,22 kaliber, precis som alla andra mekanisk anordning, behöver regelbunden rengöring för att hålla den i gott skick. Regelbunden rengöring och smörjning förhindrar rostbildning - som är den största fienden av skjutvapen. Eftersom avfyra en pistol också orsakar en intensiv kemisk reaktion (brinnande krut) insättningar pulverform internt med varje skott avfyras, som sedan försvårar rostbildning problem och ökar sannolikheten för metallkorrosion. Rost och / eller korrosion är de främsta orsakerna till pistol misständningar och störnings incidenter, så en väl utformad rengörings regemente inleddes efter varje pistol användning rekommenderas av Hoppes (en ledande tillverkare av pistolrengöringsmateriel). Rengöring din 0,22 pistol är lätt att göra, och se till att det är funktionsdugliga nästa gång den avfyras.

Instruktioner

1 Kontrollera att pistolen är obelastad och att all ammunition (obränd och i lådor eller tidskrifter) har flyttats bort från pistolen rengöring område. Lägg ut en trasa eller handduk att arbeta med, för att undvika repor på vapnet eller bordet där du arbetar.

2 Fäst 0,22 kaliber borrningen borste (ser ut som en liten julgran gjorda av tråd) till rengöringsredskapet genom att skruva in på änden av staven. Fukta borsten med rengöringsmedel. Sätt borsten i bakstycket (inte slutet där kulorna ur pistolen), gör sedan länge långsamt glidande slag med staven. Skjut den fram och tillbaka försiktigt för att lossa och ta bort bränna på rester från inom cylindern. Se till att borsten passerar alltid helt genom pipan och ut slutet innan växlar riktning och dra borsten tillbaka genom pipan. Skräp bort kommer att falla ut på duken eller handduken du arbetar med.

3 Ta hålet borsten från pistolen och ta bort den från stången (vrida det moturs). Bifoga en rengöring lapp hållare (slitsade plast enhet som du kan fästa små tyg patchar till) genom att vrida den medurs. Sätt en liten tyglapp (rengöring fläckar är 2 inches med 2 inches) i den slitsade änden av rengörings patch hållaren och dra den så att den är centrerad. Skjut stången fram och tillbaka genom pipan (precis som du gjorde med borrningen borste). Upprepa denna process med hjälp av flera rengöringsplåster (en följd av en annan) tills rengörings patch kommer ut ur pipan ren efter flera omgångar.

4 Ta bort rengörings lapp från staven, och sätt i en ny. Tillämpa flera droppar smörjolja till rengörings plåstret. Kör rengörings plåstret genom borrningen av de .22 flera gånger för att lätt coat insidan av pipan med smörjolja. Ta staven, och kasta det använda rengörings plåstret.

5 Ren smuts, rost och annat material som byggts upp med i pistolens åtgärden (rörliga delar) med ett verktyg borste (liten metalltråd borste med ett handtag). Blöt alla rörliga delar som avtryckarmekanismen och fjädrar och klipp med rengöringsmedel. Skrubba dem lätt med borsten. Var noga med att inte utöva för mycket kraft, men se till att alla delar är noggrant rengöras med lösningsmedel. Svåråtkomliga områden kan nås genom delvis demontering av pistolen (per tillverkare rekommendation).

6 Torka av alla områden ren som exponerades för lösningsmedel med användning av en rengöringsduk. Applicera några droppar smörjolja till en trasa lapp och torka av alla rörliga delar, så att de har en mycket tunt lager av smörjolja. Fullborda rengöringsprocessen genom att torka ned alla exponerade metallområdena med smörjolja, så att ingen fingeravtryck droppar av fluid (rengöring eller olja) kvar på pistolen.

Tips

  • Börja använda rengöringsstången från slutstycksände, så att skräpet bort (sotigt pulverrester, brända inlåning, och metallfragment inte falla in i handlingen (rörliga komponenter som omger utlösningsmekanismen).