XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Livsmedel som orsakar förstoppning hos barn


En hälsosam kost är viktigt för människor i alla åldrar, men det är viktigt för ett barns växande kropp. Medan en hälsosam kost kommer vanligtvis hålla matsmältningssystemet i trim, det finns några hälsosamma livsmedel (liksom ohälsosamma) som kan bromsa ner saker och orsaka ett barn att bli förstoppad. Att begränsa eller eliminera följande livsmedel kan bidra till att hålla ett barn regelbundet.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter som mjölk, ost och glass är vanliga syndarna av förstoppning. Yoghurt är i allmänhet ett undantag till mejeriproduktregeln, eftersom det innehåller nyttiga bakterier för att hjälpa till att hålla matsmältningssystemet korrekta.

Livsmedel som innehåller mycket fett

Tyvärr har många feta livsmedel är favoriter bland barn. Inte bara är de dåligt för hjärtat och vikt, men de kan också leda till förstoppning. Vanliga fettrik kid livsmedel är pizza, chips, pommes frites och chicken nuggets.

Halvfabrikat

Så mycket av vad vi äter idag är alltför bearbetas. När maten bearbetas, förlorar den mycket av sin värdefulla fiber och i stället, laddad med konserveringsmedel. Bearbetade livsmedel inkluderar vitt bröd och pasta, färdigförpackade kakor, kex och många fryst färdigmat.

Drycker

Dricka fel typer av drycker kan vara en annan orsak till förstoppning. Barn som dricker juice istället för att äta hela frukten miste om hela fibern. På samma sätt kan barn som konsumerar mest sötade drycker i stället för vanligt vatten blir uttorkad vilket också kan leda till förstoppning.

Förebyggande / Lösning

Den bästa förebyggande för förstoppning hos barn är att ge dem en kost rik på frukt och grönsaker och andra fibrer livsmedel, samtidigt skära ned på toppande livsmedel som nämns ovan.