XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Do kaliumtillägg fungera lika bra som Real kalium?

Om din kost är rik på frukt, grönsaker, magert protein och fullkornsprodukter, du sannolikt ta i massor av kalium på en daglig basis. Kaliuminnehållande livsmedel är allmänt ansedda att vara hälsosamma livsmedel. Om du har problem med att få tillräckligt med kalium i din dagliga kost eller ta läkemedel såsom diuretika som orsakar att du förlorar extra kalium, kan ett tillägg vara nödvändigt. När det är möjligt, att konsumera kalium matkällor är sannolikt det bästa alternativet för att ta i detta mineral i din dagliga kost.

Kalium roller

Kalium är ett mineral med en hel del jobb i kroppen, bland annat att hålla ditt hjärta slå regelbundet, dina nerver skicka meddelanden och dina muskler att samordna och flytta ordentligt. Om du inte har tillräckligt med kalium i kroppen, kan du uppleva symtom som förändringar i humör, magbesvär, kräkningar, förändringar i hjärtrytmen och muskelsvaghet. Kalium hålls i dina kroppsvätskor och blod. Vuxna ska ta i ca 4,7 gram per dag, enligt University of Maryland Medical Center.

Indikationer för kaliumtillägg

Din läkare kan ordinera en kalium tillägg om du har kräkningar eller upplever diarré i flera dagar eller har förlorat en betydande mängd blod. Du kan också behöva kaliumtillägg om du tar loop eller tiaziddiuretika, mediciner för att uppmuntra dina njurar för att frigöra överflödig vätska i kroppen. Helst skulle kaliumtillskott vara en kortsiktig lösning för att återställa kaliumnivåerna, inte en långsiktig alternativ till en hälsosam kost rik på kalium.

Supplementation Vs. matar

När du konsumerar livsmedel som innehåller mycket kalium, du också tar in ytterligare näringsämnen, vitaminer och mineraler. Frukt och grönsaker är hög i kalium och magnesium och vitamin B-12, som kroppen behöver för att använda kalium effektivt, enligt NYU Langone Medical Center. Även kaliumtillägg kan arbeta för att återställa kroppens kaliumnivåerna, de inte erbjuda ytterligare näringsämnen kaliuminnehållande livsmedel göra. Av denna anledning är en kost rik på kalium innehåller livsmedel anses föredra framför kaliumtillägg.

Överskott av kalium Farorna

Med i extra kalium via din dagliga kost inte i allmänhet orsaka negativa symptom. Däremot kan för mycket kalium via kosttillskott leda till skadliga effekter. Dessa inkluderar muskelsvaghet, förvirring, oregelbundna hjärtslag och andningssvårigheter, enligt MayoClinic.com. Denna effekt är ytterligare ett skäl livsmedels baserat kaliumkällor kan vara föredraget att kaliumtillskott.