XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du vara allergisk mot Cocoa?

Även vårdpersonal inte förneka möjligheten av en kakao allergi, de föreslår det förekommer sällan. American College of Allergy, Asthma and Immunology säger bara 4 procent av de vuxna uppleva äkta födoämnesallergier. Av detta liten andel, 90 procent reagerar på ett eller flera av endast åtta livsmedel: mjölk, ägg, nötter, jordnötter, soja, vete, skaldjur och fisk. Ofta är de med "kakao" allergier verkligen reagerar på en annan ingrediens i kakaoprodukten.

möjliga syndarna

För att skilja ändamål, stavar US Food and Drug Administration namnet på själva bönan som "kakao" och bönor mals till pulver som "kakao." När mals till pulver, kommer bönan i kontakt med ytor och andra ämnen. Utrustningen kan ha använts för att behandla andra produkter, och själva pulvret kan kombineras med konserveringsmedel och sötningsmedel innan det tillsätts till en chokladprodukt. Traditionella chokladkakor innehåller inte bara kakaobönor delar, men andra ingredienser såsom socker, artificiella sötningsmedel, mjölk, nötter, vete, soja, majssirap och koffein. Någon med laktos eller glutenintolerans kan reagera på mjölk eller vete innehåll, medan någon med en mutter allergi kan reagera på bitar av jordnötter eller jordnötsolja i en choklad chokladkaka. Choklad kan även innehålla nickel, som orsakar hudreaktioner hos vissa personer.

symptom

Symptom som ofta förknippas med allergi mot kakao eller kakaoprodukter huvudvärk, nässelfeber och andra hudutslag, rektal klåda, halsbränna, andningssvårigheter och förvirring. I extrema fall, kan exponering orsaka anafylaxi, en potentiellt livshotande reaktion som kännetecknas av andnöd, förvirring, snabb blodtrycksfall, bröstsmärta, yrsel, hjärtklappning, illamående, diarré och medvetslöshet. Om du misstänker anafylaxi, ring omedelbart för akut hjälp.

Diagnos

Konsultera en läkare för att få hjälp att diagnostisera den verkliga orsaken till din sjukdom. Till att börja med läkaren troligen kommer att genomföra en fysisk undersökning och be om information om tidigare reaktioner, såsom hur fort reaktionen inträffade efter att ha ätit, vilken mat du intagna och i vilka mängder, och om huskurer, såsom over-the-counter antihistaminer, lindras symptom. Därifrån kan läkaren rekommendera ett blod- eller hudtest av kroppens reaktioner på specifika allergener.

Behandling

Om du är i själva verket allergisk mot kakaobönan, undvika alla produkter som innehåller kakao. Dessutom bör du närmar cola produkter med försiktighet, eftersom antigenerna kan vara relaterade och kan framkalla liknande allergiska reaktioner. Om du är allergisk mot en ingrediens kombineras ofta med kakao i produkter, alltid läsa de ingredienser som anges på produktetiketter innan konsumerar dem. Maten allergenmärkning och konsumentskyddslagen kräver tillverkare att lista på etiketter om produkter innehåller eller kan ha utsatts för någon av de åtta födoämnesallergenen. Konsultera en läkare först, men du kanske kan tolerera högre kvalitet mörk choklad, som vanligen innehåller färre ingredienser. Beroende på graden av allergi, anser bär en medicinsk varning ID-armband. Om din läkare ordinerar allergimediciner, såsom epinefrin, alltid bära den med dig. En läkare kan också ordinera lotion eller antihistaminer för hudutslag och ett antacidum eller anti-diarré för gastrointestinala reaktioner.