XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är Ultraljud terapi?


Om du har behandlats av en sjukgymnast eller kiropraktor för smärta, kan du ha haft en ultraljudsbehandling. Det är en vanlig modalitet som används i det inledande skedet för behandling av idrottsskador, mjukvävnadsskador från olyckor eller smärta från artrit och andra ledsjukdomar. Ultraljud kan användas för både led- och muskelsmärta. Effektiviteten av ultraljud behandlingar kan variera från patient till patient.

Identifiering

Ett ultraljud Maskinen består av en konsol där intensiteten av behandlingen kan justeras av terapeuten. Monteras på maskinen är en rundad sond som gnids på toppen av huden för att leverera ultraljudbehandlingen.

Fungera

En ultraljudsmaskin producerar högfrekventa ljudvågor (alltför högt för det mänskliga örat att höra) som överförs till din kropp genom sonden. Ljudvågorna färdas djupt in dina vävnader och muskler och skapa en känsla av stickningar eller svag värme.

Behandla

För det första är ett hypoallergent gel placeras på huden för att skapa en friktionsfritt underlag. Din terapeut kan också kombinera anti-inflammatorisk medicin med gelén. Ljudvågorna tvingar medicinen in i vävnaderna för att minska smärta och inflammation.

fördelar

Ljudvågorna som skapas genom ultraljudsbehandling gör din vävnader vibrera, vilket skapar värme. Värme kan uppmuntra blodkärlen att vidgas, vilket ger blod, syre och näringsämnen till området. Ökat blodflöde kan också ta bort avfallsprodukter som produceras av cellerna.

användningar

Patienter som har ultraljudsbehandlingar kan uppleva lindring av smärta, minskad inflammation, färre muskelspasmer och i vissa fall, förbättrad rörelseomfång.