XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till trötthet under träning?

Trötthet under träning sker under både kortsiktiga och långvarig träning. Den energi och kraft som genereras av de upphandlande musklerna utarmar kroppens energiförråd och förnimmelser av trötthet och utmattning visas. Förhållandet mellan motion och trötthet har varit ett område av intresse, med flera forskningsstudier med fokus på de främsta orsakerna till trötthet under träning. Forskningsstudier visar att trötthet uppstår när vissa ämnen ackumuleras eller andra blir utarmat.

glykogen Utarmning

Vad är orsakerna till trötthet under träning?

Under vilotillstånd, musklerna lagra kolhydrater i form av glykogen. När du utför övningen, bryter kroppen ner denna lagrade glykogen och omvandlar den till användbar energi. Utarmning av muskel glykogen är i allmänhet den främsta orsaken till trötthet, även om dina muskler kan utöva två timmar eller mer vid en kontinuerligt hög intensitet takt innan trötthet börjar. Intermittent eller lägre intensitet träning förbrukar lagrade glykogen mycket långsammare, fördröja trötthet. De flesta idrottare som utför långa högintensiva övningar konsumerar sockerhaltiga drycker för att undvika utmattning.

hormonella förändringar

Vad är orsakerna till trötthet under träning?

Trötthet kan också orsakas av hormonella förändringar i kroppen. Serotonin, en neurotransmittor i kroppen är associerad med sömnighet och letargi, ökar under långvarig träning. När du tränar för en längre tid, kan du uppleva en märkbar minskning av energinivåer. Denna minskning beror på kroppens arbetande muskler släppa tryptofan, en aminosyra som stimulerar serotonin produktion. En annan hormonella förändringar är kroppens produktion av kortisol, en proinflammatoriska hormon. Hos friska människor, minskar koncentrationen av kortisol under de tidiga stadierna av motion, men sedan börjar stiga under långvarig övning, vanligtvis efter ungefär en timme. Överproduktion av kortisol kan vara en faktor i trötthet som kroppen förändras hormonproduktionen.

Minskad kreatinfosfat

Vad är orsakerna till trötthet under träning?

Kreatin fosfat är en molekyl som spelar en roll i att driva skelettmuskel under träning. Kreatinfosfat huvudsakliga uppgift innebär att reformera ATP, en kraftfull molekyl som driver muskelceller att dra ihop sig. Verkan av kreatinfosfat säkerställer att ATP inte understiger 70% av den preexercise nivå. Under långvarig träning, till nivåer av kreatinfosfat nedgång, vilket gör att musklerna får mindre energi och blir trött.

Temperatur och dehydrering

Vad är orsakerna till trötthet under träning?

Trötthet uppstår på grund av flera orsaker och forskning pekar på vissa föreningar och hormoner i kroppen är delvis ansvarig. Men två av de främsta orsakerna förblir ökad kärntemperatur och uttorkning. Båda dessa orsaker påverkar det kardiovaskulära systemet, sänka den kraft och uthållighet av muskler och orsakar trötthet. Många idrottsmän dricka kalla vätskor under träning för att hålla sin temperatur inom normala gränser samtidigt återfuktande och förhindra muskeltrötthet.