XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur kan man kontrollera en hals för tecken på sköldkörtelsjukdom


Sköldkörteln, en butterfly-formade körtel i halsen, spelar en viktig roll i ämnesomsättningen och hormonproduktionen som påverkar nästan alla kroppens funktioner. Normalt går sköld obemärkt på framsidan av halsen. Utvidgningen av denna körtel kan vara ett tidigt tecken på problem. Om du vet vad du ska leta efter, kan du kolla själv för tecken på sköldkörtelsjukdom.

Instruktioner

1 Leta reda på sköldkörteln på framsidan av halsen. Det är precis nedanför struphuvudet och ovanför nyckelbenet. Om du känner den mjuka AVTAL i halsen under struphuvudet och flytta fingrarna upp lite tills du känner en mer solid område, du är på rätt plats. Nu när du är bekant med placeringen av sköldkörteln, ge dig själv en snabb examen.

2 Håll en spegel framför halsen, med fokus på sköldkörteln, och luta du huvudet tillbaka något. Luta inte tillbaka för långt, eller kommer det att plana ut och kommer inte att vara så synliga.

3 Ta ett glas vatten och svälja medan du tittar på halsen i spegeln. Du kanske måste prova det här flera gånger för att vara säker på att du letar på rätt ställe. Struphuvudet kommer att röra sig upp och ner. Som du dra dina nackmuskler att svälja, ska du se någon utvidgning eller knutor som involverar sköldkörteln.

4 Meddela din läkare om du märker någon utvidgning eller klumpar när du kontrollerar din hals efter tecken på sköldkörtelsjukdom.

Tips

  • Meddela din läkare för eventuella förändringar i tillståndet för om du har symptom på sköldkörtelsjukdom. Sköldkörtelsjukdom kan ha en effekt på din totala hälsa och kräver omedelbar uppmärksamhet.