XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kaffe & amp; Artrit

Kaffe har blivit synonymt med morgnar för många människor. Oavsett om det är explosion av energi från koffein eller bara lukten av brygg potten signalerar kaffe i början av dagen. När du har artrit, kan kaffe har en annan innebörd. Kaffe kan genom en nödvändighet - eller ett hinder - till ditt dagliga liv.

smärta nivåer

Ett fåtal studier, bland annat en av kinesiologi professor Robert Motl vid University of Illinois, visade koffein som hjälp för att lindra smärtan av motion. Kaffedrickare som konsumeras tre till fyra koppar om dagen kände mindre smärta från sin träning. Slutsatsen var att det koffein fungerar på en del av hjärnan och ryggmärgen som bearbetar smärta, en av de vanligaste symptomen på artrit.

gikt Förebyggande

Gikt, en form av artrit, kan förhindras genom konsumtionen av kaffe. Johns Hopkins rapporterar att en studie i Kanada med mer än 14.000 deltagare visade en minskad risk för gikt för dem som konsumerade kaffe. De män och kvinnor i studien drack minst fyra koppar om dagen och minska sina chanser att få sjukdomen i hälften. Även om förmånen var lite bättre för de som dricker koffeinhaltiga kaffe, de har koffeinfritt också sänkte risken för gikt.

Rheumatoid Arthritis Risk

Läkare vid Helsingfors Folkhälsoinstitutet slutsatsen att överskottskaffekonsumtion - åtminstone 11 koppar om dagen - skulle kunna öka en persons risk att utveckla ledgångsreumatism. Liknande resultat erhölls i Nurses Health Study. National Institutes of Health undersökt rön om reumatoid artrit och kaffe och drog slutsatsen att risken för att få ledgångsreumatism från att dricka kaffe var låg.

överväganden

Det finns många faktorer som måste beaktas när man överväger kaffekonsumtion om du har artrit. Om sömn är ett problem, kan konsumera koffein störa sömnmönster. Det kan också påverka energinivåer. Även drycken gör att du känner mer vaken på första nivåerna sjunka när den avtar. Dessutom kan det förekomma interaktion mellan vissa läkemedel och kaffe. Diskutera med en hälso-och sjukvårdspersonal om kaffe eller inte kan påverka artrit.

Roll Koffein

Effekten att kaffe har på artrit kan vara direkt relaterade till koffein nivåer. Med undantag av gikt, det mesta av forskningen inte visar skada eller hjälp från den faktiska kaffebönor själv. Detta skulle innebära att andra koffeinhaltiga poster - som te och choklad - skulle ha samma effekt på artrit som kaffe gör. Om din läkare säger till dig att eliminera kaffe ur kosten, ifrågasätter behovet av att undvika andra koffeinhaltiga drycker.