XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Förhindra eksem hos barn


Eksem är en vanlig hudsjukdom som kan drabba människor i alla åldrar, inklusive barn. Symptomen av eksem är klåda med röda eller bruna fjällande fläckar. Dessa fläckar visas vanligen i ansiktet, bakom knäna och skurkarna i armbågarna. Medan ibland orsaken till eksem är aldrig känt är det tros vara en genetisk koppling. Om du har eksem det finns en god chans att ditt barn skulle kunna utveckla det. Detta sagt, finns det några saker du kan göra för att förhindra eksem i ditt barn.

matar

Vissa eksem utbrott är resultatet av en allergi mot ett livsmedel. Titta på dina barn noga när du införa nya livsmedel och införa dessa livsmedel i taget, vänta fem dagar innan du försöker nästa. Om ditt barn bryter ut med eksem efter att ha provat en ny mat, undvika att livsmedel för tillfället. Om ditt barn har haft kontinuerlig eksem från en ung ålder, kan hon ha en allergi mot sin formel eller något som du äter om du ammar. Tala med din läkare om alternativa formler eller ett livsmedel dieten själv. Inte införa nya livsmedel om du försöker en annan formel eller experimenterar med din egen kost.

undvika Irriterande

Undvik att utsätta barnet för starka kemikalier och stark värme, som båda kan leda till eksem. Tvätta barnets kläder och sängkläder i en allergivänliga rengöringsmedel eller en som är fri från färgämnen och parfym. Inte utsätta honom för cigarettrök, kemiska rengöringsmedel eller parfymer.

Hudvård

Tvätta ditt barn med en tvål som är avsedd för barn och bad henne i ljummet vatten. Efter badet, klappa henne torr och ge henne en spädbarnsmassage med en återfuktande lotion, företrädesvis en som är doftfria. Du kan lägga till några hydrokortison kräm till lotion för att rensa upp och förhindra eksem.
Det finns en ny studie som kom ut i tidskriften Pediatrics som visar att lägga en halv kopp blekmedel till en fullständig badkar med vatten och låta barnet dra i tio minuter kommer att klara upp eksem och förhindra symptomen av eksem hos barn. Denna metod, tillsammans med användning av hydrokortison kräm, bör diskuteras med ditt barns barnläkare innan du försöker det.