XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur att förlora magen fett utan att förlora vikt

Fula magen fett kan förstöra ditt utseende, särskilt om du är nöjd med resten av kroppen. Kläder som annars passar du är tätt runt midjan, skapar magen buktar och poprygg som är svåra att dölja. Men magen fett, som ibland kallas visceral bukfett, kan också vara farligt för din hälsa, ökar risken för diabetes och hjärtsjukdomar, enligt Harvard Medical School Family Health Guide. Den goda nyheten är att magen fett är mycket lyhörd att utöva när de utförs på rätt intensitet. Lägga styrketräning hjälper dig att behålla din vikt samtidigt förlora fett.

Steg 1

Hur att förlora magen fett utan att förlora vikt

Utföra måttlig till hög intensitet cardio fem till sju dagar per vecka, under 30 till 60 minuter per session. En studie från 2008 av medelålders överviktiga kvinnor, som publicerades i "medicin och Science in Sports och motion," jämförde effekterna av låg intensitet och måttlig till hög intensitet aerob träning på buken visceralt fett. Deltagarna utövade fem dagar per vecka under 16 veckor. Måttlig till hög intensitet grupp, som alternerade mellan gång och löpning, insåg signifiant minskningar av bukfett, medan den lågintensiva gruppen såg inga betydande förändringar, även om båda grupperna brände samma mängd kalorier per session.

Steg 2

Hur att förlora magen fett utan att förlora vikt

Blanda korta skurar av fullskaligt intensitet med längre anfall av måttlig intensitet. Intervallträning kan leda till visceral bukfett förlust under en kortare tidsperiod. En översyn 2011 publicerades i "Journal of Obesity" fann att högintensiva intervallträning hade betydande positiva effekter på att minska bukfett. De flesta av de granskade studierna använde en stationär cykel med patienter träna på måttlig intensitet under fyra minuter, då tävlar alla under 30 sekunder vid en högre motstånd. De anfall var typiskt upprepas fyra till sex gånger för totalt cirka 20 till 30 minuter.

steg 3

Delta i hela kroppen motstånd utbildning på två till tre icke på varandra följande dagar i veckan. Motstånd motion hjälper dig att behålla din vikt samtidigt förlora fett. I en 2012 studie av unga, överviktiga vuxna som publicerats i "Journal of Sports Medicine och fysisk kondition," ämnen som utförde en styrketräning uppsättning av nio olika övningar tre gånger per vecka under sex månader ökade sin muskelmassa och sänkte deras kroppsfett procent utan att förlora vikt.

steg 4

Hur att förlora magen fett utan att förlora vikt

Ät en hälsosam kost. Det finns ett talesätt som du inte kan ut-utbilda en dålig diet, och det har en hel del vikt. Bli av skräpmat, söta drycker och snacks, och förädlade livsmedel. Ät mycket i hela färska frukter och grönsaker och magert kött. Håll hydrerad genom att dricka vanligt färskvatten.

varningar

  • Om du är en nybörjare motionscykel, börja långsamt och gradvis arbeta dig upp till högre intensitetsnivåer.
  • Att lära sig att använda vikter på ett säkert och korrekt, söka vägledning från en fitness professionell.

tips

  • Ett bekvämt sätt att övervaka din träningsintensitet är att använda en 10-gradig betyget upplevd ansträngning eller RPE-skala. The Cleveland Clinic förklarar att RPE rankar din nivå av ansträngning på en noll-till-10 skala, med noll är ingen ansträngning alls och 10 är extremt svårt. På denna skala, skulle måttlig intensitet betygsätta en 3:57, medan hög intensitet skulle vara nominellt högre än fem.

Saker du behöver

  • Stödjande sportskor
  • Styrketräningsutrustning