XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Många kvinnor utvecklar ischias under graviditeten. Ischiasnerven löper från korsryggen till baksidan av benen och fötterna. Den underlättar känsla i musklerna i benen och fötterna. När ischiasnerven blir inflammerad, vare sig från trycket i ryggen eller skada, kan du uppleva ischiassmärta. Ibland detta tryck till ischiasnerven leder till svaghet, domningar eller stickningar i benet eller omgivande områden. Även om det är smärtsamt, det finns sätt att hitta lindring.

Instruktioner

1 Vänta ut. Eftersom smärtan och trycket du känner kan orsakas av barnets ställning, kan smärtan försvinna när barnet rör sig. Försök att stanna upp dina fötter och tillämpa värme till det drabbade området.

2 Besök en sjukgymnast. Terapi kan ibland hjälpa till att lindra trycket och obehag i samband med graviditet ryggsmärtor. Terapeuten kan också ge dig övningar för att inte bara få dig att må bättre, men också att stärka bäckenbottenmuskulaturen, magmusklerna och ryggmusklerna. Dessa övningar kommer också att hjälpa till att förbereda kroppen för förlossningen.

3 Få en massage. En massage kan bidra till att minska muskelspänningar. Om vissa muskler är för hårt, kan de orsaka ischiassmärta. Massage kan hjälpa till att lindra en del av denna täthet och minska symtomen.

4 Försök med en smärtstillande medel. Tylenol (paracetamol) anses säkra under graviditeten. Vissa läkare gör att du kan ta ibuprofen tills den 32: a veckan.

Tips

  • Tala med din läkare om ditt tillstånd och vara säker på att han gör en fullständig utvärdering och diagnos innan man beslutar om en behandling. Ta inte någon medicin utan att först rådfråga din läkare.