XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Betyder Oatmeal Innehålla jäst?

För dem med allergier, veta om havregryn innehåller jäst är en viktig fråga. Havremjöl är en näringsrik fullkorn gjort genom att jorda hela havre. Jäst är en liten, socker-ätande svamp som kan användas för att göra bröd stiga eller hjälpa till vid jäsning av alkohol. Havregryn inte innehåller jäst; emellertid kan vissa produkter som framställs med havregryn har jäst i dem. Det viktiga är att läsa näringsvärdesdeklarationen för att avgöra om den produkt du äter innehåller jäst.

Havregryn näringsmässiga fakta

En halv-cup servering av havregryn är ungefär 117 g i vikt. Vanligt havregryn, kokt i vatten, innehåller bara 80 kalorier per portion. Förenta staternas Department of Agriculture rekommenderar att fiberintaget vara åtminstone 25 till 30 g per dag. En portion havregrynsgröt innehåller 2 g eller ca 8 procent av ditt dagliga rekommenderade värdet. Havregryn innehåller också 6 procent av det rekommenderade dagliga värdet för järn och 2 procent av din DV för kalcium.

matlagning Oatmeal

Vanligt havregryn är lätt att laga mat och tar bara en liten tid. Detta gör havregryn en sund och snabb val för frukost. Sätta 1/2 till 3/4 kopp vatten i en liten kastrull. Laga mat på spishäll tills vattnet börjar koka. Placera 1/2 kopp havre i vattnet och koka i 5 minuter. Ta bort från spisen och låt sitta i tre till fem minuter före servering. Du kan också ersätta vattnet för mjölk för heartier, tjockare havregryn.

Havregryn och jästprodukter

Betyder Oatmeal Innehålla jäst?

En av de främsta problem med dem som har jäst allergier är att undvika produkter som innehåller jäst men fortfarande åtnjuter hälsoeffekterna av havremjöl. Havre bröd och havre muffins är att innehålla både havre och jäst troligt. Jästen tillåter bröd och muffins att stiga. Osyrat bröd, eller jäst mindre bröd, som innehåller havre kan vara säker att äta för dem med jäst allergier; dock, kontrollera märkningen för att vara säker. Frukostflingor barer är en annan mycket troligt plats för att se en kombination av havregryn och jäst.

Hälsofördelar

Havremjöl är ofta bjudet för sina många hälsofördelar. Den MayoClinic.com konstaterar att den lösliga fibern i havremjöl har visat sig minska dina onda kolesterolet nummer eftersom det hjälper till att absorbera och avlägsna kolesterol i blodet. Havremjöl kan också vara effektiva vid behandling av förstoppning. Fibern som finns i havremjöl kan hjälpa till att bygga "bulk" till avföringen och den ökade bulk kan hjälpa rensa ut matsmältningssystemet och orsaka mage att släppa avföring lättare.

överväganden

Även havre är friska, är det viktigt att avgöra om en produkt innehåller jäst om du har en jäst allergi. Alltid rådfråga din läkare och dietist om du är osäker den produkt du äter innehåller både havre och jäst. Havregryn gör visar lovande resultat i behandling av högt kolesterol och förstoppning, men du bör kontakta din läkare för att se om integration havregryn i din kost är lämplig för dina specifika behov.