XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Brain mat förbättrar hjärnans funktion, men ofta gånger livsmedel som är hälsosamma för hjärnan kan orsaka problem för ditt hjärta. Skapa en balans i de typer av mat du äter kan vara svaret på optimal hjärna och kroppsfunktion.

Identifiering

Att äta rätt sorts fetter förbättrar hjärnans prestation. Intellektuella prestationer är starkt beroende av omega-3-fettsyror, som vanligen finns i fisk. B-vitaminer, socker och kolhydrater är också viktiga för hjärnfunktionen.

missuppfattningar

Akta dig för vissa oljor tros vara hälsosamt för hjärtat, eftersom de kan vara särskilt illa för hjärnan. En god balans som krävs av både omega-3 och omega-6: or (som ofta finns i raps och valnötsolja).

effekter

Hara Estroff Marano, redaktör på stort för Psychology Today skriver att hjärnan mat kan "hjälpa dig att koncentrera, melodi sensomotoriska färdigheter, hålla dig motiverad, förstora minne, hastighet reaktionstider, desarmera stress, kanske till och med förhindra hjärnans åldrande."

expert Insight

Dr Michael Green, en undervisning professor vid School of Life och hälsovetenskap vid Aston University i England, tror att äta oftare men mindre måltider håller hjärnan fungerar som bäst. Hjärnan fungerar bäst på 25 mg glukos som löper genom sitt system. Det handlar om den mängd som finns i en banan.

Rolig fakta

Enligt Psychology Today, ägg, rik på kolin (en fettliknande B-vitamin), förbättra minnet och reaktionstid, och också signifikant minimera trötthet.