XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Scouting, eller hitta idrottare att representera, är en svår process för någon sport agent. Varje gång då och då, kommer en spelare som New England Patriots quarter Tom Brady tillsammans. Medan han är en erkänd idrottsman, han började som en sjätte omgången utkast val som inte var en överväldigande kandidat att göra laget. Dock fick Brady ett tillfälle, överträffade alla förväntningar och har blivit en av de mest kända idrottare i landet. De flesta medel skulle ge vad som helst för att få en möjlighet att representera en topp idrottsman, och som börjar med scouting.

Athletic Förmåga & Potential

Agenter spana typiskt college fotboll och basketspelare. De letar efter den typ av spelare som har talang och strävan att lyckas på professionell nivå. Att hitta en stjärna quarter i college och skjuter honom för att lyckas som en professionell är inte givet. Mer än hans prestationer, har en scout för att titta på en spelares förmåga att avgöra om han kommer att lyckas. En scout måste antingen ha förmåga att bedöma en spelares talang eller anlita någon som kompetent och sakligt kan producera en scouting rapport om en spelares verkliga professionella potential.

Intelligens & Löptid

En scout måste se till att spelaren kommer att vara intelligent och mogen nog att dra nytta av on-the-fältet och off-the-fältet möjligheter. Många elitidrottare har varit idrottsstjärnor sedan barndomen. De känner sig ofta rätt till framgång eftersom alla har sagt dem hur stora de är hela sitt liv. I stället för att agera med mognad när de har en off-the-fältet skyldigheten kan spelaren fungera som det är bra om de visar upp två timmar för sent till en kommersiell skott. Denna typ av individ kommer att orsaka allvarliga problem för en agent.

verbal förmåga

En scout som vill ge en hög profil idrottsman kommersiella och andra möjligheter att tala inför en TV-kamera måste ha en uppfattning om hur idrottaren uppför sig framför kameran. Om han snubblar och mumlar, han är inte rätt person att placera framför kameran. Om han är stel och torr, kommer folk inte avse när han ställer sig bakom en produkt. En agent måste överväga en individs förmåga att tala med klarhet och charm.

brottslig bakgrund

Det är viktigt för en scout för att göra en grundlig background check på alla idrottare av intresse, för att söka efter en tidigare kriminalregister. Det kan handla om alkohol och bilkörning, misshandel eller annan brottslig verksamhet. Scouter måste veta allt om deras idrottare så att de kan förbereda ett försvar för sin klient.

personligt tilltal

Agenten måste fråga överväga huruvida individen är attraktiv. En stilig manliga idrottare eller en vacker kvinnliga idrottare kommer att ha en bättre chans att få bättre kommersiella erbjudanden än någon med en genomsnittlig eller under genomsnittet utseende. Det finns inget nytt där, men det är en faktor som agenten har att överväga.