XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitaminer för Munsårs Prevention

Munsår, även känd som feber blåsor, manifesterar sig på utsidan av våra kroppar, men är egentligen ett internt problem. De orsakas av ett virus som kallas herpes simplex och är vanligtvis aktiveras av feber, stress, trauma och intensiv exponering för solen. Även i allmänhet finns på läpparna, kan de också dyker upp i munnen, näsborrarna, ögonlock och på fingrarna. Som värst, munsår är varfyllda blåsor som orsakar en brännande och stickande känsla och så småningom utvecklar en smärtsam skorpa.

lysin

En av de bästa vitaminer för munsår är lysin, vilket bidrar till att förhindra utbrott och minska deras tillväxt om de inte visas. Lysin trycker arginin, ett element som hjälper virala celler reproducera. Således kan ta lysin internt eller i form av en topisk salva vara till hjälp för att minska herpes simplex kroppar. I själva verket, en studie vid Southern California University of Health Sciences fann att genom att ge lysin till 30 personer som hade munsår, 40 procent hade fullständig återhämtning av den tredje behandlingsdagen, och 87 procent återhämtade sig helt i slutet av den sjätte dag, med några sjuka effekter. Vissa livsmedel som innehåller lysin är öljäst, mjölk, bönor, potatis och odlad kyckling.

Vitamin C Med Bioflavenoids

Aktivering av de vita blodkropparna, som producerar interferon, en naturlig anti-viral substans, är en fördel av vitamin C. När den kombineras med bioflavenoids, kan effekten bli mer kraftfull, som hjälper kroppen att bekämpa stress och trötthet och öka syresättningen, vilket bidrar till läkningsprocessen. Livsmedel som innehåller vitamin C och bioflavenoids omfattar färska frukter såsom apelsiner, citroner, lime, grapefrukt, jordgubbar och kiwi. Persilja och andra mörkgröna grönsaker är också höga i dessa föreningar, liksom nötter och frön.

vitamin B6

Hittas i öljäst, är vitamin B6 ansvarar för att producera antikroppar som bekämpar infektioner och sjukdom. Eftersom B6 bidrar till att befästa immunsystemet och nervsystemet, kan det vara till hjälp i kampen mot munsår inifrån och ut. Du hittar B6 i livsmedel såsom vitlök, bananer, kål, spenat, svamp, spannmål och skaldjur.

vitamin A

Vitamin A hjälper kroppen motstå infektion och samtidigt stärka immunförsvaret. Livsmedel rika på A är morötter, sötpotatis, spenat, torkade aprikoser, mango, cantaloupemelon, äggulor och mjölk.

vitamin E

Detta vitamin är en antioxidant som skyddar cellerna mot fria radikaler. E-vitamin hjälper till att öka produktionen av vita blodkroppar, speciellt när du använder den i alfa-tokoferol form som har de mest aktiva egenskaper. Du kan ta E-vitamin internt, och även öppna upp en kapsel och applicera den direkt till öm att mjuka upp jordskorpan och främja läkning. Se till att du konsultera din vårdgivare innan du använder den till ögonen om du har munsår där. Livsmedel som innehåller vitamin E inkluderar vetegroddsolja, mandlar, solrosfrön, jordnötter, spenat, broccoli, kiwi och mango.

Zinkoxid

En naturlig healer hittades över disk, när de appliceras i salva formulär direkt till ett munsår, kommer zinkoxid hjälpa till att påskynda läkningsprocessen. Genom att torka upp såret, är zinkoxid en populär motgift som är också lugnande.