XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan börja Kung-Fu


Kung-fu är en generell term som refererar till hundratals traditionell kinesisk kampsport. Vissa stilar har sina rötter i vissa geografiska områden i landet, andra inspireras av djur stilar och andra är baserade på revideringar av särskilda mästare och sedan vidare genom en familjetradition. Det enda som alla stilar har gemensamt är de fysiska krav som ställs på kroppen av början student. Start kung-fu för många kan vara den svåraste delen av resan.

Instruktioner

1 Hitta en kvalificerad lärare. Försök aldrig att lära sig kung-fu genom självriktning eller endast använda resurser såsom videor, böcker och på webben. Använd dessa resurser för att underlätta inlärningen, men aldrig förvänta sig att ersätta en erfaren lärare.

2 Välj en lärare som har spårbar härstamning till konsten att han undervisar. "Nya" former av kung-fu utvecklas ofta av personer med en aning av erfarenhet i flera konst och behärskning av ingen. Leta efter en lärare med en stark bakgrund inom området att han / hon undervisar, och för en konst som går tillbaka åtminstone ett par generationer.

3 Börja konditionsträning redan innan din första lektion. Kör, cykla, simma eller spela någon sport som får pulsen upp och förbättrar uthållighet. Kung-fu lektioner är oftast en timme i längd, av vilka de flesta tillbringas i intensiv aktivitet. Du måste vara passar nog att hålla upp en stark takt under åtminstone den tid.

4 Förbättra din flexibilitet innan din träning börjar. Fortsätt att sträcka varje dag när du börjar utbildning, även på dagar när du inte har klass. Ta yogaklasser som ett bra komplement till sträckningen du gör i kung-fu klass. Flexibilitet är viktigt för de låga ställningar och höga sparkar i många former av kung-fu.

5 Öva din teknik även på de dagar då du inte har klass. Framstegen är mycket långsam för studenter som bara öva teknik när åtmin klass. Studenter som utövar varje dag oberoende dock framsteg på en mycket snabbare takt.

6 Fråga din instruktör frågor som helst som du inte förstår hur en teknik är tänkt att utföras. Utföra en teknik felaktigt kan orsaka skada. Detta är särskilt viktigt när du kommer in i partner borrar eller sparring. Här kan felaktig teknik skada allvarligt din partner också.