XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka livsmedel och drycker bör du undvika samtidigt ha en urinvägsinfektion?

National Kidney Foundation uppskattar att 10 miljoner människor besöker läkaren varje år för urinvägsinfektioner. Lyckligtvis kan de flesta infektioner behandlas och inte orsaka allvarliga skador. Men för vissa, infektioner i urinblåsan tillbaka ofta orsakar ihållande irritation. När upplever symtom på en urinvägsinfektion, du behöver dricka mycket vatten och att titta på olika typer av mat du äter. Alkohol, koffein, socker, citrus och kryddig och fet mat bör undvikas, eftersom de är mest sannolikt att försämra immunitet och irritera blåsan. Prata med din läkare om behandling av urinvägsinfektioner, och se en dietist för råd om livsmedelsval.

Urinvägsinfektion Grunderna

Urinvägsinfektioner - mer allmänt kallad urinvägarna infections-- inträffa när bakterier in i urinvägarna, som orsakar inflammation i urinblåsan och urinröret. Detta resulterar i svullnad, smärta och svårigheter att urinera. Om den lämnas obehandlad, kan tillståndet leda till njurinfektioner. Urinvägsinfektioner är vanligast hos kvinnor, möjligen på grund av den korta längden på urinröret i kvinnliga anatomin. National Kidney Foundation uppskattar att en av fem kvinnor kommer att uppleva en UTI under sin livstid.

Livsmedel och drycker som hämmar immunitet

Vissa livsmedel och drycker har visat sig hindra immunsystemet. Alkohol, fet mat, socker och raffinerade bröd och pasta minska kroppens förmåga att försvara sig. Socker konsumeras i stora mängder minskar vita blodcellfunktion i upp till fem timmar efter konsumtion. Om du upplever symtom på en UVI, minska intaget av dessa livsmedel kan bidra till att förbättra kroppens naturliga försvar.

Irriterande livsmedel och drycker

Vissa livsmedel och drycker irritera blåsan och bör undvikas under en UTI. Koffeinhaltiga livsmedel och drycker - såsom kaffe, cola, te och choklad - agera som diuretika, som främjar uttorkning och kan orsaka irritation Citrus drycker som apelsin och grapefruktjuice, alkohol och kryddstark mat kan också irritera urinvägarna. Försök att minska eller eliminera dessa livsmedel när de upplever symptom.

Livsmedel som kan hjälpa

Tranbärsjuice har traditionellt använts som ett botemedel mot urinvägsinfektioner. Forskning har visat att det kan vara effektivt för att förhindra sådana infektioner, eftersom det innehåller naturliga kemikalier som hindrar bakterier från att binda till slemhinnan i urinvägarna. Det har inte visat sig vara effektiv som en behandling för urinvägsinfektioner.

Att upprätthålla en hälsosam kost kan bidra till att minska symtomen. Försök att äta mycket frukt och grönsaker, eftersom de är rika på antioxidanter, som bidrar till att förbättra immunitet. Livsmedel som innehåller mycket fibrer, såsom fullkorn, bönor och baljväxter, kan också hjälpa till att lindra symtomen.