XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har Gurkmeja hjälp med fibromyalgi?

En medlem av ingefära familj, är gurkmeja ett torkat pulver som erhållits från roten av Curcuma longa, en växt som odlas i hela södra Asien. Polyfenoliska pigment - eller curcuminoider - ansvarar för anläggningens ljusgul färg och tros vara de aktiva ingredienserna som ansvarar för anläggningens terapeutiska och antiinflammatoriska egenskaper. Även begränsad omfattning, har forskningen undersökt effektiviteten av gurkmeja vid behandling av inflammation i samband med de försvagande symptomen av fibromyalgi.

om fibromyalgi

Fibromyalgi är en kronisk sjukdom som kännetecknas av återkommande perioder av diffus smärta och trötthet som hämmar en persons förmåga att fungera på en daglig basis. Symtom på fibromyalgi inkluderar ofta stelhet och smärta eller ömhet som svar på ett lätt tryck på överkroppen, armar och ben. Även om orsaken till fibromyalgi är inte klart, en del läkare postulerar att villkoret kan vara relaterade till stress och kroppens uppfattning av smärta. Ärftlighet kan också vara en faktor. Även om det inte finns något botemedel mot fibromyalgi, kan läkare ordinera over-the-counter och receptbelagda läkemedel behandlingar för att hjälpa dämpa de mer allvarliga symptom. Diet och kompletterande och alternativa terapier, såsom avslappningsövningar, akupunktur och naturläkemedel, kan också vara till hjälp.

Vetenskapligt bevis

Enligt National Institutes of Health, det finns inte tillräckligt vetenskapligt underlag för att stödja användningen av gurkmeja som en behandling för fibromyalgi. Även fler studier behövs, föreslår begränsad evidens nu gurkmeja kan öka effekten av antiinflammatoriska läkemedel skrivs ut till cancerpatienter, enligt Dr Shahar Lev-Ari i Tel Aviv University School of Public Health.

rekommendationer

Finns i både pulver och extrakt form kan gurkmeja hittas i de flesta närings butiker och hälsokostbutiker. Även högre doser har använts i kliniska prövningar, University of Maryland Medical Center anger att 300 mg varje dag är en tillräcklig dos för att minska inflammation.

överväganden

Från och med 2011, är gurkmeja godkänts av Federal Drug Administration för användning som livsmedelstillsats. Även om det anses säkert att dricka, är gurkmeja kontraindicerat för personer med gallblåsa sjukdom och kan interagera med blodförtunnande läkemedel. Som med alla läkemedel, rådfråga apotekspersonalen och primärvårdsläkare innan självmedicinera med alla växtbaserade produkt.