XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Örter som ökar Progesteron

Progesteron spelar en viktig roll i kvinnors hälsa. Detta hormon reglerar menstruation stöder graviditet och förändrar fertilitet. Progesteron påverkar också män. Det förändrar testosteron nivå och effekter spermier. Nivåer minskar med åldern, och denna nedgång bidrar till menopausala symptom och prostatacancer. Syntetiska droger kan rätta till dessa problem, men de orsakar ofta oönskade biverkningar. Naturläkemedel såsom örter kan så småningom ge ett bättre alternativ. Tala med en läkare innan du använder växtbaserade tillskott för att öka din progesteron.

Kenya Oak

Preliminär forskning tyder på att frukt tas från Kenya ek, Vitex fischeri, kan hjälpa till att behandla klimakteriebesvär. Mekanismerna bakom dessa förbättringar är fortfarande okända, men de kan innebära progesteron förbättring. En undersökning som publicerades i november 2008 års upplaga av "American Journal of Primatology" avslöjade att schimpanser äter denna ört hade ovanligt höga nivåer av progesteron. Östrogennivåerna var opåverkad, och djuren verkade friska under sin säsongs konsumtion av frukt.

Chasteberry

Många kvinnor använder chasteberry, Vitex agnus-cantus, för att lindra sina premenstruella symtom. Denna ört behandlar effektivt bröstsmärtor som de flesta kvinnor känner innan de mens. Ökningar i progesteron kan förmedla dessa effekter. En rapport som erbjuds i augusti 2000 frågan om "Forskning i komplementär medicin" indikerade att chasteberry ökade progesteron under vissa delar av menstruationscykeln. Tillägget ökade hormonet omedelbart före menstruation, men inte på andra ställen. Ört-relaterade biverkningar var kort och mild.

Dill

Örter som ökar Progesteron

Alternativa healers använder ofta dill, Anethum graveolens, som en antiseptisk att behandla sår och förhindra infektion. Denna anläggning påverkar också kroppens hormoner, och det kan så småningom visa sig vara effektiva vid behandling av diabetes. Dill innehåller antioxidanter som kan bidra till dessa medicinska effekter. Ett experiment som presenteras i oktober 2006 års upplaga av "Phytotherapy Research" visade att stora doser av dill ökad progesteron och förlängas reproduktionscykler. Örten verkade säker eftersom inga toxiska effekter observerades i denna studie.

Szechuan Lovage

Naturläkemedel Szechuan libbsticka, Ligusticum wallichii, spelar en viktig roll i traditionell kinesisk medicin. Native till Indien, är detta tillägg känt för att minska inflammation och stärka immunitet. Den aktiverar en speciell receptor närvarande i hela kroppen. Denna receptor styr immunsystemet, och det reglerar effekterna av köns steroider som progesteron. En studie som beskrivs i augusti 2006 frågan om "Life Sciences" visade att Szechuan libbsticka ökade nivåer av cirkulerande progesteron hos försöksdjur. Detta fynd tyder på att naturläkemedel har potential som en hormonersättningsterapi, men ytterligare tester fortfarande är nödvändig.