XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kosttillskott är populära bland dem som vill gå ner i vikt eller öka energinivåer. Produktetiketter och reklam lovar snabba och ofta garanterade resultat med lite mer ansträngning än det tar att konsumera tillägget. Problemet? De flesta av de tillskott som säljs i kategorierna energi och viktminskning inte att leva upp till deras annonserade löfte. Några är riktigt farliga. En genomgång av några av de mest populära kosttillskott avslöjar vilka som kan hjälpa och vilka som bör undvikas.

energi~~POS=TRUNC

Nästan varje energitillskott på marknaden innehåller koffein, en potent stimulerande finns i kaffe, te och läsk. Koffein ger nästan omedelbar energi, kan förbättra kortsiktiga mental fokus och hjälper till att förhindra trött och trög känslor. Populära kosttillskott energi i stimulerande kategori är guarana, kolamuttern, capsaicin, pomerans och yerba mate. Människor som tar denna typ av tillägg brukar uppleva ett uppsving i energinivåer, men fördelen är minimal i bästa fall.

Vissa energitillskott fungerar genom att öka energiomsättningen. Dessa inkluderar koenzym 10; vitamin B6 och B12, tiamin, niacin och folsyra; och aminosyrorna karnitin, kreatin, fenylalanin och tyrosin. Dessa tillägg ger mest nytta för människor som inte konsumerar tillräckligt med vitaminer och aminosyror i sin kost. Den fördel som genom att ta kosttillskott är mindre jämfört med nyttan av att äta en hälsosam och välbalanserad kost på daglig basis.

Innan förlita sig på kosttillskott, försöka öka din energi naturligt. Naturliga sätt att öka energi inkludera få åtminstone 7 till 8 timmars sömn per natt, vilket ökar daglig motion nivåer, med mini power naps under dagen och att äta mat som innehåller mycket näringsämnen och låg fetthalt och bearbetat socker.

Viktminskning kosttillskott

Personalen vid Mayo Clinic testat flera populära viktminskning kompletterar och rapporterade följande biverkningar: pomerans kan orsaka samma typ av hälsoproblem som ephedra, ett komplement förbjudas på grund av hälsorisker. Kända hälsoproblem som är förknippade med ephedra inkluderar sömnlöshet, hjärtinfarkt, högt blodtryck, oregelbunden hjärtrytm, stroke, kramper och död. Den fett blockerare kitosan och guargummi kan orsaka en rad mag-och / eller gastrointestinala problem. Trots tillverkarnas krav, personalen fann att både kitosan och krom är "osannolikt att orsaka viktminskning."

Konjugerad linolsyra (CLA) och grönt te-extrakt kan orsaka gastrointestinala och matsmältningsbesvär, även om de kan minska kroppsfett. Det finns vissa tecken som tyder på att grönt te kan bidra till att öka ämnesomsättningen och minska aptiten. Personalen rapporterade att CLA kan bidra till att öka muskler och minska fett. Det fanns inga negativa biverkningar som rapporterats för Hoodia även Mayo Clinic personal konstaterade att det inte finns några bevis för att stödja påståenden om dess effektivitet.

Alli, en annan viktminskning tillägg, har godkänts av Food and Drug Administration (FDA). Alli fungerar genom att minska mängden fett som absorberas av tarmen. Litteratur om Alli sägs att det är tänkt att fungera i samband med motion och en kalorifattig diet. Alli kan orsaka mag upprörd om användaren förbrukar en stor mängd fett.