XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lacrosse Regler & Straff samtal


Lacrosse är en kontakt spel som spelas av 10 spelare: en målvakt, tre försvarare, tre mittfältare och tre anfallare. Lacrosse brukar spelas på en fotbollsplan eller liknande yta och spelarna använder en Crosse, en lång käpp med ett nät fastsatt i slutet, att bära och passa bollen.

Det finns personliga fouls och tekniska fouls i lacrosse. En personlig foul kommer med en till tre minuters strafftiden för den felande spelaren, medan en teknisk foul leder till en 30-sekunders straff eller en förändring av bollinnehavet.

Holding och Störningar

Body kontroll är tillåten i lacrosse endast om motståndaren har bollen eller inom fem varv av en lös boll. Någon kontakt från baksidan eller i benen eller huvudet är ett straff. Holding anropas när en spelare stoppar rörelsen av en motståndare eller en motståndare klubba och störningar är liknande i att det är en uppmaning när en spelare stör annan spelares förmåga att röra sig runt fältet. Body kontroll är en personlig foul.

Offsides

Varje lag måste hålla minst fyra av sina 10 spelare, inklusive målvakten, i den defensiva halv. Tre offensiva spelare måste alltid vara i motsatt planhalva, medan tre spelarna är fria att röra sig upp och ner i fältet som spel kräver. Offside anropas när ett lag har fel antal spelare på vardera sidan om mittfältet linjen. Offside är en teknisk foul.

Undersökning

Screening av spelare är inte tillåtet i lacrosse. En spelare som kommer i kontakt med en motståndare för att hålla det motståndare från vaktar en annan spelare är skyldig till illegal screening. Screening är en teknisk foul.

stal

Lacrosse är en omgång ständig rörelse, och överstegring är ett straff. När ett lag avsiktligt håller bollen utan ansträngning att avancera den, vanligtvis i syfte att driva klockan, kommer domaren att straffa det för motorstopp och tilldelning besittning till motståndarlaget.

När målvakten får bollen, han har fyra sekunder för att göra eller passerar bollen ur målområdet (området kring målet). När ett lag tar över bollen i sin defensiva område - som sträcker sig 20 kilometer ut från målet - det har 20 sekunder för att flytta bollen förbi mittfältet, och när den passerar mittlinjen måste flytta till den attackerande området (20 varven ut från målet) framför sin motståndare mål inom 10 sekunder. Stall är en teknisk foul.

illegal Crosse

Det finns särskilda regler för storleken på spelarens Crosse. Den crosse är 40 till 42 inches lång för angripare och mittfältare och 52 till 72 inches för försvararna. Chefen för Crosse måste vara mellan 6 1/2 och 10 inches bred med undantag av korsen som målvakten använder, som är 10 till 12 inches bred. Det finns också en gräns för djupet av fickan där bollen bärs.

En crosse som har ändrats och inte uppfyller dessa specifikationer kommer att tas ur spel. Användningen av en olaglig Crosse är en personlig foul.

avvärja

När i bollinnehav, med en motståndare som försöker kontrollera honom med hjälp av sin käpp, är en offensiv spelare inte tillåtet att använda sin fria hand för att skjuta eller hålla försvararen bort. För att göra det är ett straff som kallas avvärja; Detta är en teknisk foul.