XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Specifikationerna för en golf skaft är utan tvekan den viktigaste delen av en spelare & # 039; s utrustning. En axel som är alltför flexibel eller alltför hård kan orsaka en spelare att slå dåliga skott som aren & # 039; t nödvändigtvis förpassas till dålig swing mekanik. Olika aktörer har olika svinghastigheter, swing plan och släpp mekanik; Därför bör specifikationerna för axeln skiljer sig också. Bland axel specifikationer längd, vikt, flex, vridmoment och flexpunkt (även kallad "kick punkt" eller "bend profil").

Definition

Den flexpunkt av en golf skaft är i grunden den punkt där axeln sägs böja mer under nedåtsvingen. Eftersom klubben går i snabb takt mot bollen, inte axeln inte behålla sin början raka integritet. Vikten på klubbhuvudet vid den änden av axeln rör sig som ett resultat av enorm centrifugalkraft, vilket får den att faktiskt ut-ras klubban till bollen. Som ett resultat axeln kommer att böjas under svingen. Vissa axlar är konstruerade för mycket av denna krök ske mot spetsen av axeln (nära klubbhuvudet), medan andra böjer mer mot grepp slut och andra mer mot mitten.

Konstruktion

Den flexpunkt för en axel kan ändras utan att ändra den övergripande bedömningen flex eller vikt av axeln. Till exempel, två axlar som är klassade som "vanlig" kan ha två helt olika flexpunkter. Detta beror på att konstruktionen av axeln. Tillverkaren av axeln kan förändra tjockleken på insidan delen av skaftet vid vilken som helst önskad punkt, därigenom välja var den flexpunkt kommer att finnas. Där väggarna av axeln är tjockare, kommer det att finnas mindre av en flexpunkt. Genom att förpassa axelväggtjocklek mot spetsen av klubben, en klubb som är "tip stel" skapas, och flexpunkt kommer att vara högre på klubben.

Låg flexpunkt

En axel med en låg flexpunkt kommer att böja mycket mer dramatiskt närmare klubbhuvudet. Resultatet av detta är att klubbhuvudet kommer vara ledade mer aktivt genom inverkan. Detta tenderar att bidra till att öka banan för ett skott. Om en spelare har en tendens att slå skott på en låg bana och hoppas att börja slå på en högre bana, kan han välja axlar med en lägre flexpunkt, vilket gör det lättare att slå bollen högre utan att göra drastiska förändringar i swing mekanik.

Hög Flex Point

En axel med en hög flexpunkt kommer att böja mer dramatiskt mot greppet. Resultatet av detta är att klubbhuvudet kommer att förbli mer framför axeln vid tillslaget, vilket bidrar till att generera en lägre bollflykt. En spelare som kämpar med skott på en alltför hög bana kan välja att spela med axlar som ger en hög flexpunkt som följd. Denna lösning innebär emellertid mekaniken i själva svingen kommer inte att förändras.

varningar

Även om det finns mycket väsen från axeltillverkare om flexpunkt, spelare bör vara medvetna om att skillnaden mellan den låga flexpunkt och hög flexpunkt på en viss axel är förmodligen endast 2 eller 3 inches i mitten av skaftet. Skillnaderna är knappast beräknings till den stora majoriteten av amatörspelare. Andra axel specifikationer kan ha mycket mer att göra med en spelare & # 039; bana, såsom total svingvikten eller axel flex betyg.