XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Naturliga alternativ till statiner

Statin läkemedel förskrivs till människor med högt kolesterol. Vanliga biverkningar av statiner inkluderar yrsel, huvudvärk, illamående, smärta, sömnstörningar, muskelsvaghet och leverproblem, enligt AltMedAngel.com. Högt kolesterol är en viktig riskfaktor för hjärtsjukdom och bör behandlas under vård och övervakning av en läkare. Det rekommenderas inte att du slutar att ta receptbelagda mediciner utan att tala med din läkare först. Naturliga alternativ till statiner kan bidra till att minska kolesterol utan biverkningar av statiner.

psyllium

Psyllium är en ört som används för att behandla sjukdomar såsom förstoppning, LDL (dåliga) kolesterolet och diabetes och finns i over-the-counter produkter såsom Metamucil och laxermedel, enligt University of Maryland Medical Center. När den sätts till en låg fetthalt, låg kolesterolhalt kost, kan psyllium bidra till att minska LDL-kolesterol och minska risken för hjärtsjukdomar.

Red Jäst Rice

Red jäst ris görs genom jäsning av en typ av jäst som kallas Monascus purpureus över rött ris. Det används för att främja blodcirkulationen, behandla mag-frågor och lägre kolesterol. Red jäst ris är en av de 10 bästa örter för kolesterol ledning, enligt nättidningen, WomenFitness.net. Red jäst ris finns i kapselform i hälsokostbutiker eller på nätet.

Vitlök

Vitlök är populär som en matlagning ingrediens och som ett supplement för att förbättra immunförsvaret, förebygga hjärtsjukdomar, och sänka högt blodtryck och högt kolesterol. Enligt University of Maryland, är vitlök rikt på antioxidanter, minskar fria radikaler i kroppen. Det sänker serumkolesterolnivåer i blodet samtidigt höja goda kolesterolvärden. Vitlök kan ätas färska, kokta eller som en pulveriserad tillägg i kapselform.

Bockhornsklöver

Bockhornsklöver kan sänka förhöjda kolesterol och triglycerider i blodet med sina steroida saponiner, som hämmar kolesterolabsorption och syntes, enligt WomenFitness.com. Dock bör bockhornsklöver inte användas av gravida kvinnor eftersom det kan orsaka missfall.

Diet

Ändra din kost är ett naturligt alternativ till att ta statiner. Prata med din läkare innan du påbörjar en ny diet eller stoppa någon receptbelagd medicin. Harvard Health Publications föreslår att sänka ditt kolesterol genom att kött en mindre del av din kost, äta magra mejeriprodukter, undvika mättade fetter och transfetter, undvika palm och kokosolja, äta mindre än 200 mg. av kolesterol per dag, äta nötter, frukt och grönsaker, öka fiber och komplexa kolhydrater, och minska salt och alkoholintag. Efter tre månader för att försöka sänka ditt kolesterol genom diet, kontrollera med din läkare för att se om ditt kolesterol har minskat. Om den inte har det, kan ytterligare behandling vara nödvändig.