XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur Sprinters bli så slet?

Tillsammans med sin blixthastighet, sprinters är kända för sina imponerande physiques, låg kroppsfett procentsatser och skrymmande muskler. Sprinters måste slet, som bär överflödigt fett massa kan ha en stor negativ inverkan på hastighet, konstaterar Marc Perry, styrka tränare och ägare av Built Lean. Att få slet, sprinters äta en välbalanserad kost och utföra en högintensiv blandning av styrka och konditionsträning.

Det börjar i tyngdrummet

Styrketräning är avgörande för en sprinter utbildning som bygger explosiv kraft och bränner fett. Vikterna träning kretsar främst kring variationer i kraft hissar och olympiska hissar. Rycker, stöt, höga drar, hänga rengör, bakre och främre knäböj, overhead pressar och pull-ups förivrar pelare. De får inte tävla i tyngdlyftning händelser, men sprinters är kända för sin styrka på dessa hissar. Jämfört med medel- och långdistanslöpare, det finns mycket mer tonvikt på tunga lyft i en sprint-baserad rutin. Räkna med att se två till tre total kroppsstyrka sessioner per vecka.

Det fortsätter på Track

Du kanske inte kunna upprätthålla maximal sprint hastighet för mycket lång, men tävlar har en mycket större inverkan på din ämnesomsättning än steady state cardio såsom jogging. Ett typiskt sprint program blandar avstånd från 20 meter till 600 meter, enligt friidrottstränare Brian Mackenzie. Medan dessa avstånd inte kan vara långt, kommer en sprint program skapa betydande kroppsfett förluster konstaterar tränare Erick Minor. Ju högre intensiteten i din cardio, desto mer fett du metabolisera, tillägger näringsforskare Layne Norton - och hjärt kommer inte mycket mer intensiv än tävlar.

Och köket spelar en roll, Too

Sprinters äter en proteinrik diet - med cirka 60 procent av kalorierna kommer från protein. Måltider är baserade runt magra proteinkällor, såsom kycklingbröst, magert nötkött och fisk, och omkring 1 gram protein per pund kroppsvikt varje dag är målet, konstaterar elit sprinter Steven Benedict. Som förivrar är en kortvarig aktivitet, behöver du inte så många kolhydrater till bränsleprestanda som en långdistanslöpare skulle bör så 30 procent av din kost kommer från kolhydrater i form av frukt och grönsaker och resterande 10 procent från hälsosamma fetter som mandel smör och oljor, tillägger Benedict.

Elite Sprinter vs. Average Joe

Elitnivå sprinters träna i flera timmar varje dag och leva som en professionell idrottsman. Även om du kan sträva efter att deras physiques, med en dag jobb, familj och andra åtaganden, kanske du inte kunna få riktigt lika slet som de bästa sprinters gör. Genetik spelar också en roll, Mindre anteckningar. De bästa sprinters komma till toppen på grund av deras arbetsmoral, men också för att de har goda genetik som predisponerar dem till högre nivåer av muskelmassa och lägre nivåer av kroppsfett.