XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du få bröstsmärtor från att lyfta vikter?

Om du har lyft vikter och träna, är det ganska troligt att dessa pass har orsakat bröstsmärta du upplever. Sila och inflammation i musklerna eller bindväv kan resultera i smärta som känns som det är centrerad i bröstet. Men inte anta att din bröstsmärta inte utgör ett allvarligt hälsoproblem - det finns också en chans att det är den första varningssignal om hjärtsjukdom eller en hjärtattack. Besök din läkare så snart som möjligt för att få det utvärderas och diagnostiseras.

Potentiella Heart Issues

Det är viktigt för dig att utesluta eventuella hjärt problem när du känner någon form av bröstsmärta, eftersom smärta från en hjärtattack eller andra hjärt hälsofrågor mask ofta som en annan typ av smärta, enligt Harvard Medical School. Ansträngande motion såsom tyngdlyftning potentiellt kan utlösa en hjärtinfarkt i någon som inte har utövat mycket nyligen. Din läkare sannolikt kommer att utföra ett batteri av medicinska tester för att se till att du inte har en hjärtattack eller någon annan hjärtproblem, såsom angina.

Muskelsträckning

Om din medicinska vårdteam diagnostiserar din bröstsmärtor som en drog eller ansträngda muskler, är det troligt att du kan ta hand om problemet hemma utan extra professionell vård, enligt University of Maryland Medical Center. Vila i flera dagar, och behandla alla outhärdlig smärta med receptfria smärtstillande paracetamol eller ibuprofen, bör läka din ansträngda muskler. Du kan också använda värme eller kyla förpackningar för att hjälpa till att lindra obehaget.

Bindvävs Problem

Snarare än en drog muskel, du också kan uppleva smärta från inflammerade anslutnings vävnader i bröstet, enligt Columbia University. Två villkor - costochondritis och Tietze syndrom - innebär svullnad och inflammation i brosket mellan din bröstkorg och bröstbenet. I vissa fall orsakar infektion denna bröstsmärta och svullnad, medan det i andra, överanvändning av lederna inblandade orsakar smärtan. Att behandla något av dessa villkor, måste du stoppa din tyngdlyftning rutin för upp till en vecka. Muskelavslappnande kan hjälpa, liksom receptfria smärtstillande.

gastrointestinal Issues

Även om det är mindre troligt, kan bröstsmärtor som visas när du lyfter vikter speglar problem med mag-tarmsystemet, enligt Columbia University. Gastroesofageal refluxsjukdom, som brukar kallas halsbränna eller reflux, ofta kan blossa upp när någon utövar. Dessutom, om du har utvecklat ett sår, som kan potentiellt orsaka smärta som känns som om det är centrerad i bröstet. I båda fallen måste du se din personliga läkare för en säker diagnos och behandlingsplan.