XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man laddar en marin batteri med en laddare


Det finns tre typer av marina batterier. Startbatterier är konstruerade för en kort skur av hög strömstyrka som kommer att veva båtens motor till liv. Så snart motorn sparkar på, kommer generatorn överta ladda batteriet. I genomsnittlig användning, kommer en startbatteri inte ut med mer än 10 procent. Plattorna i förrätter är tunnare och porösare än de fasta blyplattorna i djupt cykeln marina batterier. Dessa används för att hålla din radio, VS-system, GPS och länspump går pålitligt när du är offshore, och är konstruerade för längre urladdningar vid lägre strömstyrkor. En dubbla användningsområden batteri är en kompromiss mellan djupcyklings och startbatterier. Även om de utför olika principerna i laddning dem är likartade.

Instruktioner

1 Kontrollera din döda marina batteri. Se till att terminalerna är fria från korrosion och elektrolyten cellerna är fyllda. Om inte, fyll dem med destillerat vatten, och gå igenom laddningsstegen. Om batteriet är inte betalt, kanske du har ett dött batteri, så försök Steg 2.

2 Testa batteriet själv med en voltmeter. Anslut de två ledningarna till de två tjänster mellan negativ och positiv. Om du ser liten skillnad i spänning, slå av strömmen går till det gamla batteriet och ta med urladdat batteri till en bensinstation eller marina återförsäljare för att se om det behöver bytas ut. Bensinstationen attendent kommer att testa den specifika vikten av elektrolyten med en hydrometer för att se om batteriet kan laddas. Om det verkligen är död, återvinna det att lösa kredit för kärnan och välja den bästa batteritypen för dina behov.

3 Noggrant borsta och rengöra alla terminalerna. Kontrollera kablarna för att försäkra att de är i gott skick.

4 Se till att 12-volts konstant ström laddaren är avstängd. Anslut den negativa, svarta terminal till den negativa sidan och den röda, positiva polen till den positiva sidan. Din första fasen av laddningen kallas bulk, där du hålla konstant laddningsströmstyrka och batteriets spänning ökar. På din laddare, välj en avgift på upp till 20 procent av batteriets amp timmar, vilket är hur batterier är klassade. Om du väljer mer, kan batteriet överhettas.

De bästa laddare också lägga en flottör fas där laddningsspänningen kapas och används för att upprätthålla ett fulladdat batteri tills du behöver kraften. När det är fulladdat bör din voltmeter läsa 12,7 volt eller något mer.

Tips

  • Om du litar på ett dubbelt syfte marin batteri, är det en bra idé att installera en batterimätaren för att övervaka din power.There är bättre laddare som arbetar i tre steg, som styrs av en mikroprocessor. Förutom bulkfasen kommer det också att ge en absorption sekvens där spänningen är konstant men de ampere minskar tills batteriet är fulladdat. Det kommer också att lägga till det som kallas en utjämnings fas, en överladdning som kommer att balansera spänningen mellan enskilda celler som orsakas av kemiska effekter av batterisyra, vilket tenderar att dras mot bottnen av cellerna.
  • Kom ihåg att batterierna tenderar att misslyckas vid sämsta ögonblick, så att få den bästa laddaren du har råd är en viktig del för att behålla din båt.