XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kännetecken för en stor tränare


När du spelar en sport, är en av de viktigaste faktorerna för din framgång att ha en bra coach som kan vägleda och motivera dig ordentligt. Ha en bra tränare, som kan instruera, men också motivera dig, kan göra hela skillnaden i världen till den prestanda du kommer att kunna nå. Att lära sig att identifiera vad som gör en effektiv coach är nyckeln till en idrottskarriär.

Kunskap

En coach kan bara vara effektiva för att hans lag --- eller hans idrottare i individuella idrotter --- om han visar stor kunskap om sin sport. Den kunskap som krävs av en coach går långt utöver grundläggande idéer och fundamenta, och måste vara heltäckande och djup. Från taktik och strategi, regler och historia, psykologi och motivation, har tränaren att veta allt, inifrån och ut.

Kommunikation

Coacher måste vara tydliga och effektiva kommunikatörer. När allt kommer omkring, tränare är ansvarig för att förmedla instruktioner, pekare, förväntningar och feedback till sitt lag. Utan en kommunikativ tränare, kan ett lag lämnas oorganiserade, kaotisk och förvirrad, av vilka ingen är en del av formeln för framgång.

Lyssnande

Kommunikation är inte allt som behövs för en tränare. En stark tränare måste också visa god förmåga att lyssna. När en spelare har problem, måste han kunna förmedla exakt vad problemet är för att få stöd från tränaren. På många sätt, tränare fungera som surrogat föräldrar för sitt lag, vilket innebär att lyssna färdigheter är avgörande.

Motivering

Motivation är en av de viktigaste elementen för en framgångsrik coaching. En coach måste förstå hur man behärska konsten att få ett lag pumpas och redo att gå. Coacher måste ha förmågan att inspirera lag och skapa en atmosfär och energi som är positiv och entusiastisk.

attentiveness

Uppmärksamhet är en nödvändig kvalitet i bussar. Coacher måste kunna ha förmågan att både uppskatta och identifiera de goda egenskaper och skillnader i alla lagspelare. På grund av den fina uppmärksamhet på detaljer, bör tränare kunna veta hur man kan föra ut positiva och arbeta på eller anpassa sig till eventuella svagheter av spelarna i laget.

Seghet

Coacher måste också veta hur man ska visa tuff kärlek utan att vara elak eller grym. En coach ska kunna berätta för sina spelare när han är besviken på dem eller när han tror att de inte lever upp till sin förmåga, samtidigt som konstruktiva och berörda.

approach

Approach är också en kvalitet alla bra tränare bör ha. En lagspelare behöver känna sig bekväma att gå upp till tränaren och ber att tala med honom ensam, vare sig det är att ställa frågor, ge förslag eller tala om några svårigheter han kan ha drabbats. En coach ska aldrig vara skrämmande sitt lags.

Frågvis

En annan nyckel till effektiv coaching är att ha intellektuell nyfikenhet och att vara nyfiken. Att coacha framgångsrikt är det viktigt att hela tiden vill lära sig och söka förbättrade och nya coachning metoder och tekniker.