XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Allergier mot Hairspray

Om du lita på hårspray för att hjälpa ditt hår vistelse på plats --- men du märker ett rött utslag på din panna varje gång du använder det - kan du ha fått en allergisk reaktion mot de kemikalier som finns i hårspray. Att veta hur man avgöra om reaktionen är en allergi kan hjälpa dig att välja rätt hårspray.

Betydelse

Olika kemikalier används för att framställa kosmetika. Från smink till hårspray, kan kosmetika innehåller parfymer eller andra kemikalier som kan vara hårda irriterande på huden och kan leda till allergiska reaktioner. En reaktion på hårspray resulterar oftast i hudrodnad kallas kontaktdermatit, enligt Mayo Clinic. Denna reaktion sker när huden blir inflammerad och kan visas som en kliande, röda utslag som orsakar obehag. Även om du avstå från att använda detta märke av hårspray eller hårspray framåt, kan detta utslag kvarstå i två till fyra veckor.

Identifiering

Allergier mot hårspray inte alltid visar sig där du använder hårspray, enligt Be Dr. Sears. Allergiska hårspray reaktioner uppträder ofta som ett utslag på ögonlocken i stället. Detta beror på att hårspray gör att cellerna i kroppen som ansvarar för att bekämpa allergier att släppa ett ämne som kallas histaminer. Dessa histaminer orsaka svullnad och slem sekret i ögon, näsa och hals. I dessa fall måste du tänka på de produkter du använde innan uppleva utslag. Om du bara har sprutas på hårspray och ett utslag utvecklas på dina ögon, eller näsan börjar klia, kan dessa vara tecken på att du upplever en hårspray allergi.

Etiketter

Vissa ingredienser och konserveringsmedel är förknippade med ökad förekomst av allergiska reaktioner i kosmetiska produkter, enligt American Academy of Dermatology. Innan du köper en hårspray, granska etiketten för en av följande ingredienser, som kan vara irriterande: parabener, imidazolidinyl urea, Quaternium-15, DMDM ​​hydantoin, fenoxietanol, methylchloroisothiazolinone och formaldehyd. Mycket parfyme hårspray kan också orsaka en reaktion, enligt Seattle Times.

Undvikande

Om du får allergiska reaktioner mot hårspray, undvika att använda det varumärket eller hårspray helt kan hjälpa dig att förhindra framtida allergiska reaktioner. Avstå från sprutning hårspray i närheten av barn eller spädbarn, eftersom deras hud är särskilt känslig för hudreaktioner på grund av hårspray ingredienser, enligt Be Dr. Sears.

Behandling

Om du får en allergisk reaktion på grund av hårspray, tillämpa en hydrokortison kräm till det drabbade området, enligt MayoClinic.com. Denna kräm kan minska klåda och rodnad i samband med hårspray allergier. Du kanske också vill tillämpa en kall, våt kompress på huden för att lindra någon klåda eller brännande. Undvik att repa området eftersom detta kan bara förvärra din hårspray-inducerad hudsjukdom. Om klåda är svår, med en over-the-counter antihistamin som innehåller difenhydramin kan hjälpa.