XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Näring av genetiskt modifierade livsmedel

USA leder andra länder i odling av genetiskt modifierade livsmedel. År 2006 var 53 procent av de grödor som odlas i USA genetiskt modifierade, enligt Human Genome Project. Sojabönor, majs och raps är de vanligaste genetiskt modifierade grödor. Med 93 procent av sojabönor och 70 procent av majs som odlas i USA genetiskt modifierade, enligt US Department of Agriculture, är du förmodligen äta genetiskt modifierade livsmedel regelbundet.

Vad är genetiskt modifierade livsmedel?

Genetiskt modifierade livsmedel får främmande gener från antingen en växt eller ett djur. Dessa gener införs för att ge insekter och herbicidresistens, öka näringsvärden, ändra smak och konsistens, förbättra avkastningen och stresstålighet, minska mognadstid och öka hållbarheten. Mest genetiskt modifierade livsmedel i USA innehåller gener som ökar resistens mot herbicider, insekter eller båda, enligt USDA.

fördelar

Vissa genetiskt modifierade livsmedel är utformade för att förbättra kost, kvalitet och smak. Till exempel är potatis modifieras för att utjämna fördelningen av stärkelser, förbättra textur och minska fettupptag. Genetiskt modifierade gyllene riset har mer betakaroten och järn som konsumenter i undernärda befolkningar behöver. Ytterligare en annan typ av genetiskt modifierade riset har mindre glutelin, ett protein som äventyrar skull bryggning.

Nutrition och säkerhetsfrågor

Trots extra näring värden, det finns farhågor om genetiskt modifierade livsmedel. Förändringen av vissa näringsämnen kan leda till oväntade förändringar i ett livsmedel andra näringsämnen, enligt maten och jordbruksorganisation FN. Till exempel har det gyllene riset med mer betakaroten alltför mycket av ett pigment som kallas xantofyller, och riset med mindre glutelin har mer av proteinet prolamingenen, vilket kan vara ett allergen.

Vissa bönder har uttryckt oro över crossover av genetiskt modifierade växter till sina grödor. Vindarna kan blåsa pollen från genmodifierade växter i ekologiska grödor, äventyra deras status som omodifierad.

Vill du inte genmodifierade livsmedel?

Även undersökningsresultaten visar att de flesta amerikaner gynnar märkning av genmodifierade livsmedel, är dessa livsmedel inte för närvarande märkt. Om du är orolig med säkerhet och miljöeffekterna av genetiskt modifierade livsmedel, försök att köpa livsmedel som är 100 procent ekologisk. Trots vissa jordbrukarnas oro crossover pollinering, är chanserna goda att du kommer att äta omodifierade grönsaker.