XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man kan förebygga och korrigera Spine Problem med Yoga


Det finns ett uttryck som flyter runt i yoga världen: Du är bara så stark som din ryggrad är flexibel. Vi har alla sett vad som händer när en ryggrad lider alltför mycket slitage. Folk blir böjda över, ibland så allvarligt att deras överkropp är parallell med marken. Lägg års sitter vid ett skrivbord och tjat på en dator till det naturliga åldrandet, och du kommer att sluta med en rundad rygg och ett huvud som skjuter framåt. Här är några tips om hur man kan förhindra att detta händer - och hur du åtgärdar problem som kan ha redan börjat märka - genom yoga.

Instruktioner

1 Gör viktbärande övningar - som du kan vara förvånad över, absolut är yoga. Nej, du är inte lyfta vikter; men olika delar av kroppen bär vikten av andra delar under ställningar, och det gör det en viktbärande motion. Nästan alla yoga hållning kvalificerar. Om du är en hona och fruktar osteoporos (benskörhet), gör yoga förutom att ta kalciumtillskott.

2 Gör plogen, axel stativ eller Huvudstående. Använd en propeller, såsom väggen, om du behöver. Du har vänt upp och ner på, och kroppen - även förvånad först - kommer att uppskatta det omvända av gravitationsflöde. Uppochnervända ställningar faktiskt hjälpa en kropp behålla sin symmetri och jämvikt.

3 Hålla ryggen rak, i en stående eller sittande ställning, lyft armarna uppåt. Om du tillbringar mycket tid böjd över ett skrivbord på jobbet, eller är helt enkelt en varelse av vana och dålig hållning, är det nu dags att börja motverka dina dåliga vanor från det förflutna. Räta upp!

4 Förbättra din hållning. Inte bara kommer din kropp tack, särskilt ryggraden, kommer du att titta och må bättre: Du kommer att visas längre, tunnare och mer självsäker. Medvetet bekämpa års slumping genom att påminna dig själv att räta upp. Du kan ångra några av de skador som har gjorts under årens lopp.

5 Gör en cirkelrörelse till höger med huvudet. Hör kalkavlagringar i halsen spricka. Bryt upp dem. Luta höger öra till höger axel. Höj inte axeln, men sänka huvudet för att möta axeln. Doppa hakan i bröstet, sedan luta huvudet bakåt. Arbetet med att förebygga att änkekejsarinnan puckel.

6 Sitt på golvet, benen utsträckta framför dig. Andas in och lyft händerna över huvudet; på utandningen, böja framåt i midjan, hålla ryggen rak (inte böjd) och nå fram. Försök att nå tårna. Om du bara kan nå låren eller knäna, det är bra. Detta är ett bra sätt att få tillbaka en del av rörligheten du har förlorat under åren. Det kommer inte att ske över en natt, men du kommer successivt att se en förbättring i din hållning och din förmåga att utföra en sträcka. Vissa människor kommer att tycka att du har vuxit en tum eller två.

Tips

  • Om du är stillasittande, är lederna kommer att frysa upp. Du kommer att bli hård och ömmande - raka motsatsen till en flexibel, graciös, lång och utdragen exemplar. När vi förlorar muskeltonus från brist på användning, är lederna ansträngda och förlora utrymme; det är då lederna börjar få slog upp.
  • Det är alltid bäst att övervakas av en yogainstruktör, särskilt om du är ny på denna praxis eller om du har fysiska begränsningar.
  • Kolla in den myriad av yogaställningar som finns via länken i Resources.