XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Viktminskning med te & amp; Fasting för en vecka

Fastan var ursprungligen en religiös praxis, som anhängare gick utan mat under olika perioder för att rena anden och sona för synder. Det kan låta som bestraffning, och det kan kännas som det också - din kropp behöver mat för att producera energi, och det har ett antal överlevnadsmekanismer som sparkar i när det upptäcker långvarig svält. Vissa människor praktiken fasta för viktminskning ändamål, men de är dömda att upprepa praxis. Alla vikt förlorade under en snabb återkommer därför helt enkelt beröva dig av mat inte lära dig sundare matvanor, och det kan vara obehagligt medan det varar.

Bieffekter

Fastan gör att ditt blodsocker att ligga kvar på låga nivåer i stället för att med jämna mellanrum ökat under dagen efter måltid. Du kan känna dig yr och illamående och huvudvärk är vanliga. Du kan utveckla en ovanlig kroppslukt, som liknar lukten av ruttnande frukt, när kroppen börjar producera ketoner som bränner fett för energi efter kolhydrater butiker har uttömts. Dina muskler kan börja värka eftersom det inte finns inget protein tillgänglig att reparera vävnad som är skadad genom normal användning, och du kommer att känna kallare när kroppen saktar ner cirkulationen. Dessa symtom är alla kroppens sätt att tala om att du behöver för att spara bränsle.

farorna

Din mest omedelbara fara under en snabb är hypoglykemi, eller lågt blodsocker. När du tillåter ditt blodsocker att förbli låg under en längre tid, kan du uppleva förvirring, ångest, darrningar, och även kramper och koma i extrema fall. Du är också i riskzonen för uttorkning, trots te - te innehåller koffein, som är ett diuretikum, och kommer att spola vätskor från kroppen. Gå ner i vikt med en hastighet som produceras av en veckolång snabbt kan leda till gallsten, och tarmarna kan sluta fungera eftersom det inte finns någon mat att skapa avfall. Alla dessa risker förvärras om du har ett medicinskt tillstånd eller tar någon medicin, så kontakta din läkare innan fastan. Naturopath Leon Chaitow rekommenderar att någon snabb längre än fyra dagar vara medicinskt övervakad.

Viktminskning

Viktminskningen uppnås med fastan är främst vatten, speciellt om du dricker te. Den diuretiska effekten spolar överflödig vätska från kroppen, och du kan väga ett par pounds mindre. Dessa par pounds kommer tillbaka efter det att den snabba, när din kropp är tillåtet att lagra vatten igen. Naturligtvis kommer att svälta sig själv för en vecka producerar några viktminskning, eftersom även om du inte är att sätta kalorier, din kropp spilla kalorier bara för att hålla grundkropp funktion som pågår. Du kan förlora en del fett, men du förlorar främst muskler. Varje gång du använder en muskel, du orsaka skador som blir repareras av protein. Inget protein, ingen reparation, så att dina muskler försämras.

kontraindikationer

En veckolång oövervakad snabb är inte säkert för någon, men det är särskilt osäker om du redan är mycket tunn, eftersom du kan lida av undernäring eller farligt låga blodsockernivåer. Om du dricker alkohol eller använder narkotika, kan fasta orsaka utsläpp av gifter i blodet. Gravida kvinnor och spädbarn bör inte fasta, inte heller bör diabetiker, anemics, och de med njur- eller leversjukdom. Fastan tar en enorm belastning på dessa organ, eftersom de måste filtrera bort tyngre avfall som kommer från att bränna fett för energi.