XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med rostat vetegroddar?

Vetegroddar är embryot av hela vetekärnor. Du kan köpa den separeras från stärkelse och fibrer som utgör merparten av vete kärna och som behandlas till mjöl. Vetegroddar finns rå eller rostat. Endera formen är lika näringsrik, men rostade vetegroddar har en nötaktig smak och konsistens.

näringsämnen

Vetegroddar innehåller många viktiga näringsämnen, inklusive hälsosamma oljor. Varje uns av rostade vetegroddar - cirka 30 gram eller 1/4 kopp - innehåller 108 kalorier, 8,25 gram protein, 4 gram kostfiber, 2 gram socker och 8 gram stärkelse. Varje uns ger 0,5 gram enkelomättat fett och nästan 2 gram fleromättat fett.

Vitaminer och mineraler

Rostade vetegroddar ger kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, zink, mangan och selen. Det är en bra källa till B-vitaminer speciellt niacin, pantotensyra, B-6 och folat. Den innehåller antioxidanter vitamin E och lutein. Mineraler är nödvändiga för din hjärna, hjärta och cirkulationssystemet, muskler och ben. B-vitaminer hjälper kroppen få energi från mat. De är också viktiga för god aptit, vision, frisk hud, nervsystemet och röda blodkroppar bildas.

användningar

Det är lätt att lägga vetegroddar till din diet. Lägg till spannmål, bakverk, yoghurt, grytor och smoothies. Rostat vetegroddar tillför smak samt näringsämnen till dina måltider. För att göra bakverk och pannkakor mer näringsrik, ersätta en matsked rostade vetegroddar för en matsked mjöl i varje kopp mjöl i receptet. Lägg rostade vetegroddar till din hemlagad granola, stänka på dina sallader och sätta lite i marinara sås.

Tips och överväganden

På grund av de oljor i vetegroddar, kan det bli härsken om den förvaras på fel sätt. När du köper rostade vetegroddar, kontrollera utgångsdatumet på förpackningen. Store vetegroddar i en lufttät behållare i ditt kylskåp eller frys för att förlänga hållbarheten. En tät, oöppnad burk kommer att hålla i ungefär ett år på en sval plats. Efter öppning kommer det att pågå i cirka nio månader i kylskåp. När du öppnar en ny burk, bör det luktar nötliknande, inte smaklös eller härsken.

Cornell Bröd

Cornell University professor Dr. Clive M. McCay utvecklade Cornell bröd receptet n 1940-talet för att skapa en hemlagad bröd som var full av protein och andra näringsämnen som människor hade problem med att få under mat ransonering under andra världskriget. För att göra denna näringsrika bröd hemma, ersätta en matsked vardera av vetegroddar, sojamjöl och fettfri mjölkpulver för en lika stor mängd mjöl i varje kopp mjöl. Till exempel, om ditt recept kräver 2 koppar allrengöringsmedel mjöl, använda 2 msk vardera av vetegroddar, sojamjöl och fettfri mjölkpulver och en 2/3 kopp mjöl.