XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Problem med Gripe Vatten


Gripe vatten är en over-the-counter växtbaserade produkter som är utformade för att behandla reflux, barnsjukdomar, kolik och gas. Denna extremt populär lösning innehåller vanligen natriumbikarbonat, sötningsmedel, kamomill, fänkål och ingefära. En rapport 2000 publicerades i "Journal of the Royal Society of Medicine" slutsatsen att gnälla vatten effektivitet avser främst användningen av sötningsmedel, som kan lindra smärta hos små barn. Även allvarliga biverkningar är sällsynta, kan gnälla vatten orsaka problem i vissa barn.

Karies

"Journal of the Royal Society of Medicine" gäller socker som den primära, om inte singular, aktiva ingrediensen i gripe vatten, notera att den ensam utövar en smärtstillande effekt tillräckligt kraftfull för att redogöra för produktens hävdade effektivitet. Dock är socker inte utan biverkningar. Spädbarn förtär gripe vatten kan utveckla håligheter eller andra former av karies. Av denna anledning, författarna av studien uppmaning till ökad användning av artificiella sötningsmedel, såsom aspartam och sukralos, i gripe vatten.

Thelarche

Bröstutveckling eller thelarche, är en av de mest alarmerande biverkningar som förknippas med gripe vatten. Under 2008, "Journal of Pediatric Surgery" rapporterade att spädbarn som intar fänkål, en anti-gas gnälla vatten ingrediens som ofta används vid behandling av kolik, ibland utveckla vuxenliknande bröst. Anetol, som är en östrogenliknande förening som finns i fänkål, är ansvarig för denna effekt. Författarna till studien råder föräldrar och vårdgivare att begränsa sina barn "intag av produkter som innehåller fänkål.

allergiska reaktioner

De medicinalväxter som används i gripe vatten kan utlösa allvarliga allergiska reaktioner hos känsliga barn. Många gripe vatten formler inkluderar kamomill, som är en medlem av ragweed familj och ett ganska vanligt allergen. Symtom på en allergi mot Gripe vatten kan innefatta diarré, nässelfeber, utslag och andningssvårigheter. Även om dessa reaktioner är sällsynta, kan de vara mycket allvarliga. Använd gripe vatten endast under en vårdgivare vägledning, särskilt om ditt barn har en personlig eller familjehistoria av allergier.

dåsighet

På grund av kamomill svaga lugnande effekter, kan gnälla vatten orsaka dåsighet hos barn som använder produkten. Även National Institutes of Health säger att det inte finns tillräckliga bevis för att bevisa kamomill effektivitet som en behandling för sömnlöshet. Men organisationen varnar trötthet och slöhet som potentiella biverkningar. NIH också uttryckligen varnar för användning av produkter som innehåller kamomill för små barn. bekymrade över denna biverkan föräldrar kan välja gripe vatten formler som är fria från kamomill.