XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Konsekvenser av att dricka Expired Mjölk

När det gäller konsumtionsmjölk, kan det hända att datumet på kartongen inte vara lika viktigt som färskhet produkten inuti. Datumet du hittar stämplat på en mjölkflaska eller kartongen är "bäst-före" datum, och mjölken inuti fortfarande kan vara bra för dagar efter detta datum. Men om mjölk hanteras felaktigt eller förvaras i kylskåp efter utgångsdatum, chanserna att det surnar ökar.

Bakterier i mjölk

De flesta typer av bakterier dödas av värme när mjölken pastöriseras. Det är möjligt för mjölk att bli förorenat efter det pastöriseras, men även under rena förhållanden, vissa lömsk bakteriesporer överleva behandling. Inte bara det, men de också växa under kalla temperaturer, så kylning saktar ner dem men inte stoppa dem. Dessa termoresistenta bakterier är de vanligtvis ansvariga för mjölk förstörs efter utgångsdatumet på kartongen. Flera olika typer av termoresistenta bakterier föreligger. Omfattningen av den förstöring beror på de särskilda bakterier

Matförgiftning

Om du dricker mjölk efter utgångsdatum, du riskerar att utveckla matförgiftning från ohälsosamma bakterier som kan ha vuxit i mjölken. Matförgiftning kan vara så mild som du kanske inte ens inser att du har det, men det kan vara svår i vissa fall. Du kan utveckla magkramper, illamående, diarré eller feber. Det kan pågå i timmar eller dagar, och du kan börja känna av effekterna av den dåliga mjölk inom ett par timmar efter att dricka det. Eftersom obehandlad mjölk inte pastöriserad, den har en bättre chans att som innehåller bakterier och kan orsaka allvarlig sjukdom, särskilt för vem som helst med ett nedsatt immunförsvar.

ogiltiga mjölk

Lyckligtvis är det relativt lätt att avgöra om mjölk har gått dåligt efter sitt bäst-före-datum. En doft från kartongen eller smutta från ditt glas vanligtvis kommer att låta dig veta att något är fel. En ovanlig struktur är en annan ledtråd är det dags att dumpa mjölk i avloppet. Om du är osäker, inte ta chansen och bara bli av med det. Så länge du dricker mjölk före utgångsdatum bör typer av bakterier som kan växa i kallare temperaturer inte utvecklas till den punkt där de förstör mjölken.

Säkerhetstips

För att hålla mjölken frisk så länge som möjligt, rekommenderar mejerirådet av Californien hålla den kylda vid 38 till 40 grader Fahrenheit. Att hålla mjölk i sin originalkartongen med ett tätt lock bidrar också till att minimera nedbrytning. Låt inte det sitta på disken under långa perioder, eftersom rumstemperatur stimulerar tillväxten av olika typer av bakterier. återvända aldrig oanvänd mjölk till originalförpackningen. När du gör det, ökar kraftigt risken för kontaminering från externa organismer. Det hjälper också till att hålla mjölken mot baksidan av kylskåpet, eftersom frekvent öppning av kylskåpet påverkar temperaturen hos produkterna i närheten av dörren.