XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Näring av lamm Lever


Även om du kanske inte tänker på det först, kanske lamm lever vara ett bra sätt att få lite näringsrik mat till din vanliga kost. Lamb lever är mycket anbud, likt kalvlever, men med en mindre uttalad smak. Lamb lever kan hittas i livsmedelsbutiker eller genom särskild begäran till en slaktare. Precis som kalvlever, kan den kokas på många sätt.

Näringsprofil och matlagning

En 4-ounce servering av lamm lever har 157 kalorier, ingen kostfiber och endast 2 gram kolhydrater per portion. Medan levern är en sund och näringsrik föda, är det sällan serveras ensam, och så tillagningsmetod och ackompanjemang kan öka kalori och näringsinnehållet i maten. Rekommenderade tillagningsmetoder inkluderar torr värme matlagning, såsom stekning, grillning eller sautering, med endast en liten mängd tillsatt fett.

Protein och fett

Lamm levern är en låg fetthalt källa till protein, med endast 5,7 gram totalt fett och drygt 23 gram protein per 4-ounce servering. Men det finns nästan lika stora mängder av mättade och omättade fetter i lamm lever, och en enda portion har 419 milligram kolesterol. Den rekommenderade övre gränsen för kolesterol är 300 milligram per dag och högst 11 till 13 gram mättat fett för personer på en 2000-kalori-per-dagars diet, enligt American Heart Association.

Mineral Survey

Lammets levern är en bra källa till många viktiga mineraler, i synnerhet järn. En 4-ounce servering har 8,3 milligram järn och 354 milligram av kalium. Detta ger över 100 procent av den dagliga rekommendationen av järn för alla vuxna män och kvinnor över 50 års ålder Den ger 46 procent av rekommendationen för vuxna kvinnor 50 och under. Järn är nödvändigt för produktion av blodceller, och det hjälper bilda den syrebärande hemoglobin och myoglobin. Lamb lever är en rik källa av fosfor och zink och innehåller även kalcium och magnesium.

vitamin Bonanza

Lamb lever innehåller en rad vitaminer, däribland medlemmar av vitamin B-komplex och C-vitamin, och det är särskilt rik på vitamin A. En 4-ounce servering innehåller mer än 100 procent av det dagliga intaget av vitamin A för alla vuxna, med 8,352 mikrogram per portion. Samtidigt som de får tillräckligt med vitamin A är viktigt för god syn, regelbunden och normal cell reproduktion och bibehålla en hälsosam foster, kan för mycket A-vitamin också vara giftiga. Överskott vitamin A lagras i kroppens fett för framtida bruk, så regelbundet äter stora mängder av lamm lever kan leda till en toxicitet vitamin. Överskott av vitamin A i systemet, men beror främst på att ta alltför många vitamintillskott och inte som ett resultat av livsmedel.