XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mögel & Andningsproblem


Förekomsten av mögel är en källa till andningsproblem för säker, och det finns sätt att upptäcka och ta bort mögel innan det blir ett problem. Mögel ses och luktade, visas som luddiga fläckar eller som missfärgade eller slemmiga patchar. En stark unken lukt är ett säkert tecken, även om formen inte är synlig. Experter vet inte hur mycket exponering är för mycket, medan alla överens exponering är inte hälsosamt.

Andningsproblem

Det finns både synliga och inte synliga effekter direkt samband med mögel exponering. Allergier och allergiska reaktioner är vanliga som är astma. Irritation av ögon, näsa, hals och nästäppa och sinus huvudvärk är effekter som är identiska med vanlig förkylning. En rinnande näsa (rinorré) och väsande andning är två effekter som följd av exponering för mögelsporer. Två allvarliga men inte synliga effekterna är kroniska luftvägsinflammation och infektioner, som kan orsaka ärrbildning och ibland allvarlig sjukdom.

Alert för fara

Ett varnande anmärkning: Varje successiv exponering för mögel för dem som är allergiska kommer att orsaka mer allvarliga symptom än de tidigare episoder. Undvikande av mögel och mögelsporer är särskilt viktigt för dem som är känsliga och är faktiskt goda råd för alla.

mögeltillväxt

Mögel kräver fukt och en näringskälla, såsom kartong, väggskivor, fuktiga kläder eller trasor och liknande poster. Den inte så goda nyheten är, även om formen inte är aktiv tillväxt, de döda sporer orsaka samma problem som de levande sporer. Vissa källor uppmuntrar mögeltillväxt är områden som tidigare har översvämmade, tak och VVS läckor, och dränering problem. Fuktiga källare och krypgrunder är mycket vanliga områden för tillväxt. Frekvent ånga från matlagning och bad användning, kondens, luftfuktare, dålig ventilation och gamla luftkonditioneringen filter är också gemensamma utrymmen där mögel frodas.

Steg till kontroll

Regelbundet använder frånluftsfläktarna i köket och bad, och använda mögeldödande rengöringsmedel på badrumsytor såsom duschväggar, gardin och plattor. Ta bort eller aldrig använda mattan i badrummet - golvplattor är klokt val. Använd de allra bästa kvalitet filter i luftkonditioneringen och värmesystemet, men detta är inte en plats att spara en dollar. Aldrig lägga undan våt skor och aldrig sätta våt eller fuktig kläder i lådor och garderober. Alla vattenläcka ska repareras omedelbart eller ringa en professionell. Sist men inte minst, inte bränna ved som har mögel på barken i en vedspis eller öppen spis.

Försvagat immunförsvar

Personer med mindre än ett starkt immunförsvar bör vara särskilt försiktig eftersom exponering för mögel kan orsaka allvarliga komplikationer såsom infektioner. En person att återhämta sig från öppen kirurgi bör strikt undvika mögel och mögliga platser som en fuktig källare eller krypgrund. Människor i upprepad kontakt med mögel i ett yrke ska bära skyddskläder för huden och andningsskydd om det är motiverat.