XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bygga muskler när man är 40 är svårare än det var när du var 20, men det är verkligen inte omöjligt. Medan din förmåga att bygga muskler har minskat dina testosteronnivåer har minskat, de grundläggande principerna är desamma - träna regelbundet, öka din last, äta näringsrik mat och vila mycket. Du kan fortfarande sätta på muskler, men det tar bara lite längre tid och kräver lite mer ansträngning än det gjorde för två decennier sedan.

Instruktioner

1 Fokus på föreningen lyfter snarare än isolering hissar. Sammansatta hissar är övningar som fungerar hela muskelgrupper i stället för enstaka muskler, och de är betydligt mer effektiva, vilket är användbart om du är 40 eller äldre eftersom du inte är sannolikt att ha så mycket fritid som en 24-årig.

2 Huk regelbundet. Placera en skivstång över ryggen, sedan sitta bakåt, var noga med att hålla ihop knäna från knäckning och även hålla dem framför tårna. Utför 7-10 reps varje gång du tränar. Du bör också börja träna med knäböj, eftersom det kommer att värma upp hela kroppen.

3 Dead regelbundet. Squat framför en skivstång på marken, grepp den med båda händerna och tryck på benen för att lyfta upp det, var noga med att hålla en rak rygg och raka armar. Återigen, använd en vikt som du kan bara göra 7-10 reps.

4 Bänkpress regelbundet. Ligg på en bänk, gripa en bar och föra den till din skjorta (ej bröstet) och sedan trycka tillbaka uppåt.

5 Overhead press. Håll en skivstång i axelhöjd när du står, skjut den sedan uppåt, hålla knäna låsta och ryggen rak att fokusera på överkroppen.

6 Vila två eller tre minuter mellan seten.

7 Vila i två dagar mellan pass.

8 Se till att din kost är låg i förädlade livsmedel som innehåller mycket mättat fett, och eliminera läsk och godis.

9 Sova minst åtta timmar per natt. Det är när kroppen gör det mesta av sin muskeluppbyggnad.