XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Glock G17 Vs. G17c


Flera olika modeller av Glock pistoler finns att köpa. Den mest populära modellen, enligt Glock hemsida är Glock 17, en full inramade pistol som skjuter 9mm kulor, en vanlig typ av ammunition. Emellertid har modellen 17c Glock en avgörande skillnad som drastiskt förändrar prestanda.

Definition av modeller

Enligt Glock, är modellen 17 mest använda brottsbekämpande pistol i världen. Det är en dubbelverkande, polymer inramade pistol som rymmer upp till 17 omgångar, en stor mängd för en pistol. Den 17c modellen innehåller en kompenserad fat, vilket är den största skillnaden mellan modellerna. Modellen 17 är inte den enda modell som presenterar en kompenserad fat; modeller 19, 20, 21, 22, 23, 31 och 32 kan också innehålla denna typ av fat.

kompenserade Barrels

Kompenserade fat, även kallade portade fat, är ett populärt val för skyttar. Enligt Glock, presenterar 17c modell längsgående öppningar i både fat och skjut av vapnet arrangerade i en "V". Vid eldning vapnet, är gaser frigörs genom dessa öppningar. Modellen 17 inte har dessa öppningar, vilket leder till dessa gaser som strömmar ut genom den främre delen av pistolen som de normalt skulle.

Fördelar och nackdelar

Det finns flera fördelar och nackdelar att tänka på när man beslutar mellan 17 och 17c Glock-modeller. Enligt Pro Guns.com tillåter kompenserade fat för bättre andra skottet återhämtning eftersom gaser frigörs genom pipan öppning, vilket sänker rekyl. Den största nackdelen med att använda en kompenserad fat är direkt knuten till vad som skiljer dem. Gaserna som frigörs genom pipan och glid öppningar kan faktiskt vara skadligt vid utsläpp i närheten av din hud eller ögon.

Självförsvar och dolde bär

Enligt skjutvapen tränare Terry Hall of Daytona Beach, Florida, är vapen med kompenserad fat såsom 17c rekommenderas inte för användning som självförsvar eller dolda bära vapen. Hall förklarar att om en pistol med en kompenserad fat avfyras från en position nära kroppen, kan de heta gaserna läcker ut från fat öppningar bedöva eller blinda skytten. I denna situation en persons vapen för självförsvar kan vända sig mot dem. Shooter Solutions bidrags Teddy Jacobson påpekar också att natten skytte med en kompenserad fat kan förblinda en person helt enkelt från blixten som kan emitteras genom cylinderöppningarna.

skytte

På grund av de potentiella farorna med att använda en kompenserad fat för självförsvar, råder Hall att de endast bör användas för tävlingsskytte eller jakt. Kanoner såsom Glock 17c är i allmänhet föredragna för användning som en dedicerad intervall pistol. Hall förklarar att när du fotograferar en pistol från position utsträckta armar, inte de utsläppta gaserna inte har potential att skada en person som de skulle vid eldning vapnet nära kroppen. Enligt Glock gör 17c s kompensator pistolen mycket mer kontrollerbar under snabb brand, vilket möjliggör en förbättrad hit mönster.