XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vasektomi är en mycket effektiv och relativt billig metod för födelsekontroll, men en del män upplever en pågående problem efter operation: efter vasektomi smärtsyndrom. Detta syndrom kan komma in direkt efter ingreppet, eller det kan visas veckor eller månader senare. Tack och lov, de flesta män har en snabb, okomplicerad återhämtning. Ännu, för dem som upplever långvarig smärta och obehag, det finns några behandlingsalternativ.

Vad är en vasektomi?

En vasektomi är ett medicinskt ingrepp där en läkare nedskärningar och block utanför sädesledaren. Sädesledaren ligger i testiklarna och fungerar som en passage för spermier att resa under utlösning. Om en människa får en vasektomi, är han fortfarande kunna ha sex. Han kan till och med utlösning, men det finns inga aktiva spermier i sädesvätskan. Detta gör vasektomi en effektiv form av preventivmedel.

normal Recovery

De flesta vasectomies görs relativt snabbt rätt i läkarmottagningen. Det är vanligt för patienten att ha ett visst obehag och blåmärken under några dagar efter förfarandet. Läkare rekommenderar vila, klädd i en atletisk supporter och isbildning området för att lindra dessa symptom.

Post Vasektomi smärtsyndrom Definition

Det finns en viss variation vad gäller definitionen av "Post vasektomi smärtsyndrom." De flesta läkare använder termen för att beskriva någon långsiktig, kroniskt problem i samband med en vasektomi, med det primära problemet är smärta eller obehag. Andelen män som upplever detta syndrom också skiljer sig i olika medicinska rapporter; vissa rapporter beskriver det som mindre än en procent, medan andra säger att det är så hög som 33 procent.

orsaker

En av de möjliga orsakerna till fortsatt smärta efter en vasektomi är en operation som är dåligt genomfördes. Skadade vävnader och nerver från denna typ av kirurgi kan bidra till pågående obehag. En annan orsak är när epididymus (ett annat rör i testiklarna) spärras, vilket orsakar tryck och svullnad. En annan bidragande orsak kan vara kopplade till immunsystemet. En man immunförsvar kan reagera efter operationen på ett sådant sätt att det orsakar smärta och inflammation.

behandlingar

Läkare brukar först behandla Post vasektomi smärtsyndrom med smärtstillande och antibiotika. Om detta inte avhjälpa situationen, kan operation bli nödvändig för att åtgärda problemet. Vanligtvis läkare rekommenderar kirurgi som en sista utväg. Det kan vara fördelaktigt i vissa fall att vänta ett tag innan du tar detta steg, eftersom vissa fall av kronisk post-operativ försvinner på egen hand efter en viss tidsperiod.